Misiuni la biserica “Sf. Iosif” din TimiÅŸoara – prima zi

Vineri, 19 martie 2010, s-a sărbătorit hramul bisericii Sf. Iosif din TimiÈ™oara ÅŸi a avut loc deschiderea misiunilor cu tema  "Cu Isus Cristos pe cruce, cu Isus Cristos la înviere" predicate de Pr.drd. Coriolan C. MureÈ™an Vicar Judecătoresc la Eparhiei de Lugoj, asistent spiritual naÅ£ional al AGRU.

Programul a început cu Sf. Rozar la orele 9.15, iar la orele 10,00 a avut loc Sfânta Liturghie solemnă de Hram celebrată de Pr.drd. Coriolan C. MureÅŸan, concelebrând  Pr. Protopop  Nicolae Teodorescu (vicar foraneu), Pr. Paroh Daniel Muntean (paroh TimiÅŸoara II), Pr. Protopop on. Ioan Chişărău (paroh TimiÅŸoara III), Pr. Protopop on. Daniel Sas (paroh TimiÅŸoara V), Pr.Vasile Borda (paroh Jebel), ipodiacon fiind  Flavius Jurca.

ÃŽn deschidere, Părintele Vicar Judecătoresc a adus salutul Prea SfinÅ£iei Sale Episcopul Alexandru Mesian adresat tuturor preoÅ£ilor ÅŸi credincioÅŸilor prezenÅ£i în  parohia „Sf. Iosif”.

Prima meditaţie a început cu întrebarea „Pe cine căutaţi?”, întrebare care ca un fir roşu a călăuzit mesajele pe parcursul celor şase meditaţii. Îl căutăm noi pe Cristos în viaţa noastră? Găsim răspunsul la această întrebare? Mântuitorul o pune fiecăruia dintre noi. De fapt noi îl căutăm pe Cristos, când el este întotdeauna lângă noi dar nu îl vedem fiind absorbiţi de materialism, de egocentrism a spus Pr. Coriolan credincioşilor.

La ora 17.00 programul a continuat cu Sfântul Rozar ÅŸi Sfânta liturghie. A doua meditaÅ£ie a început cu aceeaÈ™i întrebare:”Pe cine căutaÅ£i?” Isus este frumosul, încercam să-l găsim duminica la Sfânta liturghie când este un moment cheie. Isus coboară în Sfântul altar ÅŸi este în mod real prezent. Să trăim cu Isus pe Golgota ÅŸi să trăim în ÃŽnviere. Participăm la Sfânta liturghie pentru că ne dă sensul vieÅ£ii creÅŸtine. Unii participă ÅŸi spun că îl caută pe Dumnezeu din obiÅŸnuinţă, din tradiÅ£ie, mergem la biserică pentru că noi credem. ÃŽn ce credem? Răspunsul este în crez, care este rezumatul credinÅ£ei noastre. Când dormim în viaÅ£a spirituală?  Când urmărim programele la televizor, sau avem alte preocupări, când nu întindem mâna semenului nostru. Sunt trei paÅŸi pentru începutul vieÅ£ii spirituale: trezirea, deschiderea ochilor ÅŸi minÅ£ii pentru convertirea interioară, trăirea intensă a credinÅ£ei ÅŸi misiunea, cel care viaÅ£a spirituală în biserică.

Fidelitatea este fundamentală în raportul cu Dumnezeu. Avem fidelitate discontinuă. Alternăm când cădem în idolatrie, când ne depărtăm de Dumnezeu. Meditaţia s-a încheiat cu citirea Psalmului 22 al bunului păstor.

Nicolina Lupu,
preşedinta AGRU la parohia „Sf.Iosif” Timişoara.

Mai multe fotografii de la acest eveniment se găsesc AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *