Adunare generală a AGRU Cluj-Gherla

Sâmbătă, 18 octombrie a.c., de la ora 10, la sediul Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla a avut adunarea generală a Asociaţiei Generale a Românilor Uniţi (AGRU) din această Eparhie. Întâlnirea a fost moderată de dr. Alin Tat, preşedintele AGRU la nivel naţional. În prezidiul s-au mai aflat preşedintele AGRU Cluj-Gherla, Marius Boldor, şi spiritualul Asociaţiei, pr. Horaţiu Cipleu.

După salutul preşedintelui AGRU Naţional şi prezentarea fiecăruia dintre cei veniţi la întâlnire, spiritualul AGRU Cluj-Gherla a vorbit despre câteva dintre trăsăturile ce caracterizează o Acţiune Catolică. Amintim că AGRU ca şi ASTRU (Asociaţia Tineretului Român Unit), deşi nu poartă numele de Acţiune Catolică sunt Acţiuni Catolice prin statut şi recunoaşterea ca atare din partea Sinodului. După aceea a vorbit preşedintele la nivelul Eparhiei de Cluj-Gherla, profesorul Marius Boldor. El a amintit acţiunile mai importante din ultimul an, a explicat raporturile cu Acţiunea Catolică din România şi a subliniat că prioritatea actuală pentru AGRU este stabilirea Asociaţiei la nivel parohial. Pentru aceasta s-a insistat ca în cel mai scurt timp să se creeze o reţea de contacte cu persoane din fiecare parohie cel puţin din oraşul Cluj-Napoca.

A urmat o parte dinamică, în care participanÅ£ii au intervenit pe diverse teme. S-a vorbit despre situaÅ£ia laicilor din diverse parohii ÅŸi despre activităţile în care sunt implicaÅ£i. S-a exprimat urgenÅ£a formării laicilor, în special a celor născuÅ£i în perioada când Biserica Greco-Catolică a fost în catacombe, majoritatea fiind lipsiÅ£i deci de o educaÅ£ie religioasă greco-catolică. De asemenea s-a exprimat speranÅ£a unei mai bune colaborări cu preoÅ£ii parohi. Adunarea generală a fost ultimul eveniment din seria de evenimente organizate în cadrul Zilelor AcÅ£iunii Catolice. Luni a fost organizată vizionarea unui film despre Sf. Pavel; miercuri “Ceasuri de seară cu Ion Agârbiceanu”; iar joi o conferinţă despre politică ÅŸi religie în Est ÅŸi Vest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *