Zilele AcÅ£iunii Catolice în parohia ReÅŸiÅ£a II

Zilele Acțiunii Catolice in Parohia Greco-Catolica Reşiţa II, au debutat cu participarea unui grup de tineri şi adulți care fac parte din AGRU Reșița, la Catedrala Episcopală din Lugoj, cu ocazia pelerinajului crucii şi icoanei Zilei Mondiale a Tineretului. La picioarele acestei Crucii am pus toate suferințele şi bucuriile noastre şi ale Bisericii Române Unite.

Duminică, 26 oct. 2014, după Sfânta Liturghie a avut loc in cadrul parohiei, expoziÈ›ia "Prea SfinÈ›itul Alexandru – 20 ani de arhipăstorire". Cu acest prilej au fost expuse diverse fotografii, documente dar ÅŸi cărÅ£i scrise de Prea SfinÈ›ia Sa. Au fost prezentate bogatele roade spirituale ÅŸi materiale ai acestor 20 de ani de arhipăstorire a Prea SfinÈ›itului Alexandru. CredincioÈ™ii au fost interesaÈ›i să cunoască viaÈ›a ÅŸi activitatea Ilustrului nostru Episcop. D-l Gudea Lazăr, VicepreÈ™edinte AGRU Eparhial a susÈ›inut o mică conferință cu tema "Biserica Unită, trecut ÅŸi prezent".

În cadrul acesteia a fost arătat rolul Bisericii Greco-Catolice în emanciparea poporului. Totodată a fost prezentat martiriul Bisericii şi al episcopilor, anul acesta împlinindu-se 66 de ani de la decretul samavolnic de desființare a Bisericii Romane Unite.

Toate spre mărirea lui Dumnezeu şi spre folosul Sfintei Sale Biserici!

Mihele Bogdan Andrei
Președinte AGRU RESITA

Un album foto AICI.