Zilele AcÅ£iunii Catolice la TimiÅŸoara – parohia “Sf. Iosif”

În cadrul „Zilelor Acțiunii Catolice”, 19-26 octombrie 2014, în parohia „Sfântul Iosif” din Timișoara, au avut loc o serie de evenimente. Tema fiind Misiunea de a Evangheliza pentru că în dar ați primit, în dar să dați, am invitat în ziua de 21 octombrie pe preot profesor dr. Eugen Jurca pentru a-și prezenta cele 11 cărți editate. În special ultima carte cu titlul: „Ochii la semne – Perspective bi(n)oculare teologice și psihologice, îmbină cele două domenii de pregătire și activitate”. Titlul celor trei părți ale cărții îndeamnă la lectură, dar mai ales la învățătură: prima parte – „Paletă de culori pentru ne/văzători”, a doua parte –„Lumini în ceață” și a treia- „Ochiul soacrei orientări (catehetice) maritale și de școală a părinților”. Cu un discurs sincer, senin și convingător, autorul cărților dăruiește cu generozitate din acumulările, studiile, experiența de viață și profesională. La sfârșit, părintele paroh și asistentul spiritual Daniel Muntean și președinta AGRU Nicolina Lupu au mulțumit pentru bucuria și șansa de a beneficia de truda autorului. Evenimentul a fost urmat de o Sfântă Liturghie comemorativă care amintește de nefastul decret din 28 octombrie 1948 și arestarea ierarhilor și preoților greco-catolici. Au fost pomeniți Eminența Sa Cardinalul Iuliu Hossu, Prea sfințiile Sale Alexandru Rusu, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Valeriu Traian Frențiu, Ioan Bălan, Vasile Aftenie.

În data de 22 octombrie după Sfânta Liturghie s-a rostit poezie sacră scrisă în închisoare de către Prea Sfinția Sa Ioan Ploscaru, apoi poezii din volumul Simfonia Mariei autor Canonic Nicolae Pura, Bunavestire autor Lucian Blaga s.a.

În data de 23 octombrie s-a oferit unei familii cu nevoi donațiile ca urmare a apelului pentru acțiuni de caritate.

Duminică, 26 octombrie la încheierea săptămânii Acțiunii Catolice, s-a mulțumit pentru participare şi răspuns la apel. S-a amintit faptul că programele se adresează membrilor şi nemembrilor pentru că AGRU este o asociaţie care vine în ajutorul clerului pentru unitatea familiei spirituale prin activităţile sale.

Președinte AGRU
Nicolina Lupu