O duminică cu adevărat misionară la parohia Arad-Centru

“Zilele Acțiunii Catolice” 2010 s-au încheiat duminică, 24.10, la parohia Arad-Centru cu o Sfântă Liturghie solemnă celebrată de Pr. drd. Coriolan C. Mureșan (Vicar Jud. al Eparhiei de Lugoj şi Asistent spiritual National AGRU), concelebrând Pr. dr. Mihai Tegzeş din Oradea şi Pr. Prot. on. Coriolan Mureșan (Consilier eparhial şi paroh Arad-Centru).

În cadrul Sfintei Liturghii s-a dat citire unor fragmente din Mesajul Sfântului Părinte Papa Benedict XVI cu ocazia Zilei mondiale a Misiunilor şi s-a ținut o meditație despre importanţa apostolatului laic în reevanghelizare.

Un moment deosebit de emoționant a fost cel al primirii Sacramentelor inițierii creștine (Botez, sfântul Mir şi Euharistie) de către un catehumen (adult ce nu a fost botezat în copilărie, care a urmat o perioada de cateheză). Întreaga comunitate s-a rugat pentru noul membru al Poporului lui Dumnezeu, care la rândul lui se va implica în apostolat fiind chiar peste trei săptămâni naşul unei fetițe născute în ziua Sfântului Padre Pio da Pietralcina.

La finalul Sfintei Liturghii Pr. Dr. Mihai Tegzeş a prezentat noua sa carte “Familia creștină”, vorbind despre exemplul de viață al lui Tobit.

La Sfânta Liturghie a fost prezentă şi d-na Tereza Pintea, nou aleasa Președintă a “Reuniunii mariane” din Eparhia de Lugoj.

www.gcatolicarad.cnet.ro

Mai multe fotografii de la acest eveniment se găsesc AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *