Adunarea generală a reprezentanților AGRU din Eparhia Lugoj (comunicat)

ÃŽn data de 27 martie 2010 s-au desfăşurat lucrările Adunării generale a reprezentanÅ£ilor AsociaÅ£iei Generale a Românilor UniÅ£i, Greco-Catolici din Eparhia Lugoj. La lucrările desfăşurate la Biserica „NaÈ™terea Sf. Fecioare Maria” de la  Arad–Centru au participat reprezentanÅ£i AGRU din următoarele oraÅŸe: Deva, Orăştie, OraviÅ£a, TimiÅŸoara, Arad, respectiv asistentul spiritual  naÈ›ional ÅŸi eparhial pr. drd. Coriolan C. MureÅŸan (Vicar Judecătoresc al Eparhiei de Lugoj).

După participarea la Sfânta Liturghie, Delegaţii la Adunarea generală au ales noul Comitet director eparhial după cum urmează: d-na Cristina Purice–Preşedinte, d-nul Iustin Bursaş-Vicepreședinte,d-na Nicolina Lupu-Vicepreședinte, d-na Margareta Gheorghiu-Vicepreşedinte, d-nul Ioan Vlad-Vicepreședinte. Secretara eparhială va fi d-na Oana Ciobâncan iar trezorier d-na lucia Quintus. Pentru a avea o funcţionalitate sporită vicepreşedinţii vor coordona şi departamentele ca şi responsabili. Comitetul este ales pentru 3 ani şi se va întâlni de 4 ori pe an cel puţin. Reuniunile vor fi găzduite de diferite parohii.

Participanţii au discutat noi propuneri pentru statutul AGRU național precum şi calendarul de activităţi pentru anul în curs. S-a subliniat necesitatea implicării AGRU în pregătirea Pelerinajului eparhial de la Radna din 15 Mai, a Pelerinajului de la Scăiuş şi a întâlnirii Asociaţiilor laicale eparhiale din luna octombrie de la Bocsig.

Activităţile propuse pentru AGRU-urile parohiale au fost: promovarea catehezelor sistematice pentru toate vârstele, activităţi recreative pentru copii şi familii, Pelerinaje, activităţi caritative,animarea Adoraţiilor euharistice, participarea la cursuri de formare a formatorilor ,activităţi culturale şi sportive.
O delegaţie AGRU din Eparhia de Lugoj va participă în luna Mai la Adunarea generală AGRU naţional de la Cluj în perioada 28-30 Mai 2010.

Prof.Oana Ciobâncan
Secretar AGRU din eparhia de Lugoj

Mai multe fotografii se pot vedea AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *