60 de ani de la persecuÅ£ia Bisericii greco-catolice – masă rotundă la Lugoj

PS ALexandru Mesian ÅŸi Pr. Coriolan C. MureÅŸan În data de 15 octombrie a avut loc la Lugoj o masă rotundă cu tema: "60 de ani de la începutul persecuÅ£iei Bisericii Greco-Catolice", activitate desfăşurată în cadrul Zilelor AcÅ£iunii Catolice ÅŸi organizată de grupul parohial AGRU de la catedrala "Pogorârea Sf. Spirit". Acest eveniment a avut loc la Casa memorială "Episcop Ioan Ploscaru’ si s-a bucurat de participarea ES Mons. Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj. 

Întâlnirea a început cu un moment emoÅ£ionant datorită ascultării unei înregistrări cu mult regretatul Arhiepiscop de Pie memorie Ioan Ploscaru (mărturisitor al credinÅ£ei) recitând propria sa poezie "Anchetatorul" din volumul "Cruci de gratii".

ES Mons. Episcop Alexandru Mesian a reliefat importanÅ£a martiriului ÅŸi a mărturisirii de credinţă ÅŸi istorie a Bisericii greco-Catolice precum ÅŸi numeroase amintiri din perioada persecuÅ£iei. 

A urmat o prezentare istorică a evenimentelor din toamna anului 1948 de către Rev. Pr. Drd. Coriolan C. Mureşan.

În a doua parte a întâlnirii D-na RaÅ£iu Eger care a povestit celor prezenÅ£i drama tatălui său, Pr. Dr. Iuliu RaÅ£iu (vicar foraneu de TimiÅŸoara), precum ÅŸi atmosfera anului 1948. 

Întalnirea aceasta se doreÅŸte a fi doar un prim moment din ÅŸirul comemorărilor martirilor ÅŸi mărturisitorilor Bisericii noastre la 60 de ani de la începutul persecuÅ£iei.

AGRU-Lugoj

Fotografii de la eveniment se găsesc AICI

Masă rotundă Lugoj

D-na Eger RaÅ£iu împreună cu soÅ£ul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *