Impresii de suflet

În perioada 12-27 august 2008, a avut loc un pelerinaj religios la Padova, Roma, Lourdes, Paris, Strasbourg şi Viena. Acest pelerinaj a fost organizat de Dl . Prof. Filip Stoica din Târgu Mureş împreună cu Remus Fişcă, secretar AGRU (Asociaţia Generală a Românilor Uniţi, Greco-Catolici) din cadrul Eparhiei de Lugoj. Grupul de pelerini a fost însoţit de Rev. Pr. Silviu Lucian Bindea, Protopop de Orăştie.

Cu ocazia acestui pelerinaj am cules următoarele impresii de suflet ale unor pelerini.

Elisabeta Stoicovici (Băile Herculane) îşi exprimă gânduri de mulţumire cu privire la încheierea zilelor de pelerinaj, încărcate atât de harurile transmise de Sfânta Fecioară Maria de la Lourdes precum şi amintirea locurilor istorice, religioase şi a celorlalte obiective.

Iulia Todea (Hunedoara), se bucură că a venit în acest pelerinaj unde a văzut locuri minunate şi în consecinţă va deveni un bun creştin.

Maria Toth (Timişoara), mulţumeşte organizatorilor pelerinajului, care a cuprins toate formele de manifestare: religios cultural şi istoric, astfel din punct de vedere religios încărcătura sufletească a atins un nivel culminant la Lourdes, unde anul acesta Papa Benedict al XVI-lea acordă indulgenţe plenare generale. Rozariul rostit în limba română în cursul procesiunilor de seară a fost înălţător.

Silvia Constantin (Orăştie) şi Emilia Tănăsescu (Galaţi): a fost bucuria împlinirii unui vis alături de sora mea în acest pelerinaj unde am putut învăţa să transmitem mai departe credinţa împărtăşită.

Otilia Lucaciu (Reşiţa): am petrecut 13 zile minunate, fiecare fiind unicată şi cu încărcătură spirituală.

Claudia Cocrean (Orăştie): tot pelerinajul a fost reuşit, culminând cu Lourdes.

Adela Târziu (Orăştie): totul a fost minunat cu ajutorul bunului Dumnezeu în special puterea pe care am primit-o să ajung la Lourdes.

Familia Paladic (Bistriţa-Năsăud): au fost clipe de neuitat petrecute împreună cu un grup minunat pe meleaguri sfinte. Acest pelerinaj ne-a deschis inima spre credinţă, fapt pentru care mulţumesc lui Dumnezeu şi celor care au făcut posibilă realizarea lui.

Nuţi şi Claudiu (Orăştie): cel mai mult ne-a impresionat Lourdes, unde am trăit momente speciale de credinţă.

Pr. Silviu Bindea (Protopop de Orăştie): cu mulţumiri Atotputernicului Dumnezeu şi Preacuratei Fecioare Maria, au fost zile frumoase în care am împletit virtuţile cu harul.

În cadrul acestui pelerinaj Prof. Filip Stoica a organizat un concurs prin tragere la sorţi pentru o excursie gratuită. Concursul a fost adjudecat de D-na Maria Rus din Bistriţa-Năsăud.

Pe această cale aducem mulţumiri tuturor celor care au fost implicaţi în organizarea şi desfăşurarea acestui pelerinaj, precum şi celor care au participat la el.

Remus Fişcă
Secretar AGRU
(Eparhia de Lugoj)