FAFCE Newsletter – Vocea familiilor europene

Considerând deosebit de importantă această scrisoare ne grăbim să vă o împărtăşim, fără nici un fel de preclucare. Sperăm ca mesajul să vă îndemne să meditaţi asupra a ceea ce avem de făcut în timpul ce urmează stimaţi cititori. Originalul poate fi vizualizat la https://www.fafce.org/index.php?lang=en&Itemid=156, împreună cu alte informaţii. Vă mulţumim pentru atenţie.

Charles Le Brun, "L'Adoration des bergers", Musée du Louvre
“Și când s-au înspăimântat È™i È™i-au plecat feÈ›ele la pământ, oamenii le-au zis:” De ce căutaÈ›i pe cei vii din morÈ›i? El nu este aici, ci a înviat. Adu-È›i aminte cum È›i-a spus, în timp ce era încă în Galileea, că Fiul Omului trebuie să fie eliberat în mâinile oamenilor păcătoÈ™i, să fie răstignit È™i să se ridice în a treia zi.
Luca 24: 5-7
Bruxelles, 20 aprilie 2019
Dragi prieteni,
Cu acest mesaj aș dori să vă transmit cele mai bune urări pentru Paşte, de la întreaga Federație a Asociațiilor Catolice din Familia din Europeană (FAFCE). Evenimentele din ultima vreme au afectat adânc spiritele multora din Europa, mult dincolo de practicarea creștinilor, și acestea ne-au pregătit într-un fel pentru celebrarea Învierii Domnului nostru.
Catedrala Notre-Dame din Paris, arsă pentru cauze încă necunoscute la începutul săptămânii sfinte, a aruncat o lumină asupra rădăcinilor noastre creștine, rădăcinilor vii din care suntem chemați să lucrăm pentru renașterea continentului nostru.
CenuÈ™a de pe Ile de la Cité ne aminteÈ™te de cenuÈ™a spirituală a Europei. Este urgent să depășim orice fel de conformism È™i un secularism distorsionat. După cum afirmă Arhiepiscopul de la Paris, Mgr. Michel Aupetit, “ T catedrala sa a fost construită în numele lui Cristos. Este o sumă de pietre locuite de un spirit. Nu este o clădire funcÈ›ională. Unele sculpturi sunt în locuri pe care nu le pot vedea, este bine pentru ceva mai mare È™i mai frumos ! “.
Cum să ignorăm această realitate într-o Europă în căutare de sens? Cum ne putem uita la ignoranța predominantă a problemelor familiei, a celor săraci, a celor nenăscuți? Asociațiile catolice de familie din Europa se străduiesc să realizeze un răspuns bazat pe realitate. Ele nu sunt un lobby și nu reprezintă interese speciale. Asociațiile catolice de familie reamintesc tuturor rolul fundamental al familiei pentru binele comun.
De aceea lucrăm la actuala campanie pentru alegerile europene, cu un manifest pe care membrii noștri îl propun tuturor candidaților, cerând un pact de natalitate, așa cum am avut ocazia să-l anunțăm în ultimele luni ( faceți clic aici pentru a citi în mai multe limbi ). Motivele declinului demografic actual nu pot fi reduse la simple analize economice și financiare, trebuie să admitem că rata natalității țărilor noastre relevă un gol cultural și o formă acută de disperare.
În zilele de 14 și 15 mai, consiliul FAFA se va întâlni în Malta pentru întâlnirea de primăvară: de aici, cu zece zile înainte de alegerile europene, vom lansa un apel tuturor familiilor din Europa și vom face cunoscute numele candidaților care vor avea a semnat manifestul nostru (publicat pe http://voteforfamily2019.eu/?language=ro ). займ безработным без проверок

Nu putem decât să continuăm această activitate mulțumită sprijinului membrilor Federației noastre și generozității multora dintre voi. Exprimând recunoștința noastră, ne permitem să ne reînnoim cererea de sprijin economic : considerați contribuția dvs., mică sau mare, ca o contribuție la reconstrucția continentului nostru, pentru viitorul copiilor noștri.Vă mulțumim în mod special pentru sprijinul acordat în rugăciune, deoarece în fața cenușii spirituale avem mai întâi nevoie de instrumente spirituale. Fie ca festivitățile de Paști să ne dea zel pentru a îndeplini misiunea încredințată nouă.

Paste fericit, președinte
Antoine Renard