Deschiderea „Anului CredinÈ›ei” în Eparhia de MaramureÈ™

Deschiderea Anului Credinţei în Eparhia de Maramureş s-a celebrat la biserica “Sfânta Maria” din Baia Mare, ceremonia fiind prezidată de PS Vasile Bizău, cu participarea preoţilor din toată eparhia. Vineri, 12 octombrie, la biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” a avut loc un simpozion dedicat acestui eveniment.

Membrii AGRU Filiala Baia Mare III au pregătit în biserica parohială „Sfântul Anton de Padova” panoul din imaginea de mai jos. Astfel sub tabloul Sfintei Treimi, în care ne mărturisim credinţa în Crez, sunt intenţiile de rugăciune pentru Anul Credinţei. Apoi este expusă Biblia de la Blaj, operă a lui Samuel Micu Klein, reeditată în 2000, Sub aceasta sunt expuse Documentele Conciliului Vatican II, Catehismul Bisericii Catolice, între care este logo-ul, iar pentru cei care se opresc în acest loc este Catehismul pentru tineri Youcat, în care cei ce doresc pot găsi cu uşurinţă răspunsuri la întrebările despre credinţă pe care şi le pun. La panoul de afişaj de la stradă afişăm cele mai noi şi interesante ştiri despre Anul Credinţei. Câţiva tineri au pregătit imnul oficial al Anului Credinţei pe care l-au cântat la sfârşitul Liturghiei de Seară din 1 octombrie şi îl vor cânta din nou duminică, 7 octombrie.

Mulţumim editorului Catholica.ro pentru secţiunea dedicată Anului Credinţei, secţiune a căror materiale sperăm să reuşim să le proiectăm şi în biserică.

Marian Boian – AGRU-Filiala Baia Mare III

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *