Înțelepciunea catolică pentru inima unei mame

Este miezul nopţii şi ascultăm celebrarea liturgică a Naşterii Domnului nostru Isus Cristos. быстрый займ на карту без отказа срочно
Aceasta ne-a îndemnat să vă împărtăşim câteva lucruri pe care le-am strâns de puţin timp şi care ne-au revenit în memorie văzând Pruncul Divin şi pe Mama Fecioară.

MAMA
Cea mai importantă persoană de pe pământ este o mamă.
Nu poate pretinde onoarea de a construi Catedrala Notre Dame.
Nu trebuie.
Ea a construit ceva mai magnific decât orice catedrală-
o locuință pentru un suflet nemuritor, o desăvârșire minunată,
corpul bebelușului. . . .
Îngerii nu au fost binecuvântați cu un astfel de har.
Ei nu pot împărtăși minunea creativă a lui Dumnezeu
aducând noi sfinți la cer.
Doar o mamă umană poate.
Mamele sunt mai aproape de Dumnezeu Creatorul decât oricine altul,
orice altă creatură;
Dumnezeu îşi uneşte forțele cu mamele în realizarea acestui
act de creație. . . .
Ce poate fi pe pământ mai plăcut lui Dumnezeu şi mai glorios decât
aceasta: să fii mamă?
– Joseph Cardinalul Mindszenty

În The Everlasting Man/Omul etern Gilbert Keith Chesterton scria:„Nu este posibil să te gândești la un copil fără a te gândi la o mamă. Nu poate fi vizitat un prunc fără ca să o viziteze pe mamă; în viața umană de toate zilele nu se poate ajunge la un copil decât dacă se trece printr-o mamă”.

Înțelepciunea catolică pentru inima unei mame este un ghid creativ și practic pentru o gamă largă de situații ale „bisericii casnice”. Femeile catolice își pot trăi vocația familială cu sugestii simple și simple, pentru a răspunde chemării universale a lui Cristos la sfințenie. Poeme minunate încheie fiecare capitol cu o notă de căldură care va ridica inimile dincolo de bucătărie către calea spre cer.
Această resursă este pentru mamele catolice (și bunicile care îndeplinesc adesea rolul mamei) care se află în tranșee, crescând copiii lor printr-un strat subţire, dar dens pe fondul bombardamentului cultural. Ele au nevoie și îşi doresc călăuzirea, încurajarea și afirmarea pe care această carte binevenită o va oferi.
INTRODUCERE
Iubitul Sf. Ioan Paul al II-lea a spus: “Mama este vocaÈ›ia femeii. Este o vocaÈ›ie veÈ™nică È™i este È™i o vocaÈ›ie contemporană. . . . Trebuie să facem totul pentru ca femeia să merite dragoste È™i veneraÈ›ie. Trebuie să facem totul pentru ca copiii, familia È™i societatea să vadă în ea acea demnitate pe care a văzut-o Cristos.
“Mama astăzi nu este în mod necesar văzută ca o vocaÈ›ie nobilă sau demnă. Din păcate, în multe domenii, societatea continuă să aprecieze o persoană doar prin mărimea salariului lui È™i, prin urmare, unele mame s-ar putea să nu se simtă foarte încrezătoare în rolul de a-È™i creÈ™te copiii. Cultura noastră nu recunoaÈ™te sacrificiile È™i dragostea de nepreÈ›uit în ridicarea micilor sfinÈ›i în ceruri. ÃŽn plus, mamele de astăzi nu au multe oportunități de a primi promt o plată mai bună, pentru lucrul bine făcut. Nu că ele caută o recunoaÈ™tere, dar o mică recunoaÅŸtere aici È™i acolo ar fi frumos. Papa Francisc a subliniat: “Fiecare om își datorează viaÈ›a unei mame È™i aproape întotdeauna îi datorează ei mult din ceea ce urmează în viață, atât formarea umană, cât È™i spirituală. Cu toate acestea, în ciuda faptului că a fost foarte lăudată din punct de vedere simbolic – multe poezii, multe lucruri frumoase spuse poetic despre ea – mama este rareori ascultată sau ajutată în viaÈ›a de zi cu zi, ÅŸi mai rar considerat rolul ei central pentru societate.
Multele mesaje mixte despre drepturile femeii și unde o femeie ar trebui să-și găsească locul în societate ar putea să te amețească! În plus, cultura noastră nu încurajează adesea mamele să ia în considerare rolul pe care rugăciunea îl joacă în viața unei familii sau că maternitatea este o vocație sublimă. În plus, membrii familiei nu își exprimă întotdeauna aprecierea față de munca neobișnuită și îngrijirea dată de mama lor, ceea ce poate provoca o mama să se simtă puțin neglijată și nerecunoscută. Ce trebuie să facă o mamă catolică?
Mai întâi de toate, hai să rămânem familiari È™i să È™tim în inimile noastre că mamele catolice nu trebuie să se simtă singure È™i sunt – în realitate – surori în Cristos în această călătorie împreună! Cu toÈ›ii putem beneficia de încurajare È™i de laudă pentru a ne ajuta È™i a ne ridica pelerinajul prin vocaÈ›ia provocatoare a maternității. Putem să ne întidem o mână pentru a ne ajuta reciproc de-a lungul drumului. Cât de norocoÈ™i suntem să fim binecuvântaÈ›i cu lideri în Biserica noastră, cum a fost Sf. Ioan Paul al II-lea, Papa Benedict al XVI-lea È™i Papa Francisc È™i cei care au înfățiÈ™at întotdeauna cu mândrie minunate cuvinte de laudă, recunoscând sublimul rol al unei mame. Papa Francisc a subliniat rolul altruist È™i de neînlocuit al mamei atunci când a spus: “Mamele sunt cel mai puternic antidot la răspândirea individualismului centrat pe sine. “Individual” înseamnă “ceea ce nu poate fi împărÈ›it”. Mamele, în schimb, se “împart” ele înÈ™iÈ™i, din momentul în care poartă un copil pe care îl dăruiesc lumii È™i îl ajută să crească “.
Putem să jucăm un rol important în lumea noastră astăzi pentru a fi de ajutor altor mame pe care le cunoaștem, care nu sunt destul de conștiente de planul lui Dumnezeu în maternitatea lor și le putem ajuta să descopere darurile date lor de Dumnezeu și înalta lor demnitate Ochii Domnului.
Să ne gândim la cuvintele Sfântului Ioan Paul al II-lea:
Este un dezavantaj nu numai al copiilor, ci și al femeilor și societății în sine când o femeie este făcută să se simtă vinovată pentru că dorește să rămână în casă și să îngrijească și să aibă grijă de copiii ei. De asemenea, este necesar să se contracareze concepția greșită că rolul maternității este opresiv pentru femei și că un angajament față de familia ei, în special față de copiii ei, împiedică o femeie să atingă împlinirea personală și să aibă o influență în societate. Nici un răspuns la problemele femeilor nu poate să ignore rolul unei femei în familie sau să ia cu ușurință faptul că fiecare viață nouă care o duce în uter este încredințată protecției și îngrijirii femeii.
Acestea sunt fără îndoială cuvinte puternice și profunde pentru a vă aminti, mai ales dacă apar îndoieli în călătoriile noastre personale și în încercarea de a ajuta alte mame care și-au pierdut calea sau nu sunt sigure în ce direcție să se îndrepte. Exemplul nostru spune volume, iar cuvintele noastre bune ca răspuns la femeile care caută direcția în găsirea și realizarea împlinirii personale pot fi foarte transformate, prin harul lui Dumnezeu.
De-a lungul lucrării mele față de mame, am observat că mamele creștine pretutindeni caută strategii care să le ajute la îmbunătățirea vieții lor de rugăciune, înțelegerea credinței lor și rolul lor și în viața de familie. Femeile asemănătoare simt o necesitate vitală și chiar urgentă de a comunica una cu alta, comparând notele pentru a descoperi cele mai bune abordări ale mamei cu harul, așa cum este foarte evident în numeroasele bloguri ale mamelor catolice care au apărut pe Internet și numeroasele grupuri de mame care se adună împreună în case, parohii sau online pentru a participa la studii despre credința lor catolică. De asemenea, am descoperit că, deși mamele noastre sunt înconjurate de multe mesaje confuze care vizează femeile, există o reînnoire autentică încurajatoare a femeilor creștine care se luptă prin toate acestea, însetate de adevăr. Acest lucru este foarte incitant. Harul lui Dumnezeu abundă! Aceste femei sunt sfinții de mâine.
Dând naÅŸtere la cinci copii în ultimii patruzeci de ani mi-a dat o fericire profundă, înÈ›elepciune din “tranÈ™ee” È™i, de asemenea, o mulÈ›ime de poveÈ™ti de spus! Iubesc cu mândrie “reÈ›etele” mamelor catolice È™i sfaturile pentru a căuta È™i a trăi o viață spirituală adâncă È™i îmbogățită, rămânând în acelaÈ™i timp atente la familiile lor. Rugăciunea mea este ca această carte să servească cu bine mamelor È™i că le va încuraja, lauda, le va dezvolta camaraderia È™i să le va îndruma prin paginile sale.
Dragi mame, bucuraÈ›i-vă de lectură, de reflecÈ›ie È™i reflectaÅ£i asupra materialului din această carte. Sper că va fi o mâncare inspirată pentru sufletul vostru È™i că veÅ£i simÈ›i promt bine pe care îl meritaÅ£i! Fă-È›i o ceaÈ™că de ceai sau cafea în abur È™i stai È™i ia-Å£i puÈ›in timp pentru a-È›i reîmprospăta sufletul. PermiteÈ›i acestei cărÈ›i să vă servească, luând hrană din reÈ›etele sale aromate pentru mama credincioasă. FiÈ›i în pace, astfel încât să vă puteÈ›i ghida bine familia cu bucurie È™i dragoste în cadrul vocaÈ›iei voastre uimitoare – a lumina calea familiei voastre spre cer!
Să fim încrezători, È™tiind că, iubindu-ne familiile, dedicând vocaÈ›iile noastre Domnului È™i căutând asistență de la Mama Binecuvântată, precum È™i prin mijlocirea sfinÈ›ilor, vom fi “făcându-Å£i în viaÈ›a ceva frumos pentru Dumnezeu”, cum prietena mea Sf. Teresa din Calcutta obiÈ™nuia să spună.
Sfântul Ioan Paul al II-lea ne-a asigurat că “demnitatea È™i responsabilitatea familiei creÈ™tine ca Biserică domestică pot fi realizate numai cu ajutorul neîncetat al lui Dumnezeu, care va fi cu siguranță acordat dacă este rugat cu umilință È™i încredere în rugăciune” (Familiaris Consortio, 59). Să îl rugăm pe Domnul nostru pentru ajutorul său neîncetat. LăsaÈ›i-ne surorile în Cristos să ne împăcăm împreună, să ne încurajăm unii pe alÈ›ii È™i să ne continuăm rugăciunile unul pentru celălalt È™i pentru familiile noastre în cadrul bisericilor noastre interne, aÈ™a cum fac mamele în familiile noastre. Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toÈ›i!
Se apropie ceasul, într-adevăr a venit, în care vocația femeilor este recunoscută în plinătatea ei; ora în care femeile dobândesc în lume o influență, un efect și o putere care până acum nu a fost atinsă până acum. De aceea, în momentul în care neamul omenesc trece printr-o transformare atât de profundă, femeile, impregnate de spiritul Evangheliei, pot face atât de mult pentru a ajuta omenirea să nu cadă.
-Din documentele de închidere ale Conciliului Vatican II.

Poate că în anul nou care este aproape să avem bucuria să cunoaştem integral, în limba română, această carte din care în această noapte vă oferim doar introducerea, într-o traducere imperfectă, dar care totuşi, sperăm, să fie convingătoare pentru  străduinţa ca cele 53 de lecţii săptămânale să ne fie aduse la cunoştinţă prin media electronică.