AGRU la finalul proiectului ProRure

http://fki.sk/web/wp-content/uploads/2018/06/PRORURE-Netzwerk-1.png кредит без посещения банка на карту онлайн

ÃŽn noiembrie 2016 aflam că asociaÅ£ia noastră a devenit partener într-un proiect european, Proiectul ERASMUS +: “Pro Rural Europe” (PRORURE) . Deschizând pagina Despre AGRU aveÅ£i posibilitatea să revedeÅ£i primul comunicat privind implicarea AGRU în acest proiect.
Partenerii proiectului au fost:
Franța: Chrétiens dans le Monde Rural (CMR)
Belgia: Acțiunea Chrétienne Rural des Femmes (ACRF)
Spania: Movimiento Rural Christiano (MRC)
Italia: Associazione Rurali Reggiani (RuRe)
Slovacia: Fórum kresťanských inštitúcií (FKI),
Bulgaria: Asociația pentru Educația Democratică pentru Tineret și Adulți (FAR),
Polonia: Asociația Organizațiilor Creștine Rurale din Polonia (PAKRO)
România: AGRU – AsociaÈ›ia Generală a Românilor UniÈ›i, Greco-Catolici,
Germania: Mișcarea Rurală Catolică (KLB)
Coordonatorul de proiect: Serviciul Internațional de Dezvoltare Rurală (ILD)  au abordat pe parcursul a doi ani subiectele:
Agricultura durabilă – “agricultura familială”
Locuri de muncă în sat – Trezirea iniÈ›iativei
Cetățenia activă, educația democratică,
Angajamentul față de spaÈ›iul de locuit “Teren”
Satul ca spațiu viu și cultural
Relații publice pentru zona rurală / proiect
Reconstruirea mișcărilor rurale
Dezvoltarea organizațională a rețelei
În cadrul proiectului echipa AGRU a dezvoltat tema proprie: Biserica și dezvoltarea rurală.
După participarea la ConferinÈ›a finală condusă de ReÈ›elele europene de construcÈ›ie a reÈ›elelor rurale – lobby-ul asociativ, cetățenia europeană și începutul viitoarei cooperări, echipa AGRU a emis următorul comunicat:
«O delegație formată din cinci membri AGRU, coordonată de prof. Alin Tat, a participat în perioada 23-27 septembrie 2018, la Bruxelles, la întâlnirea finală a proiectului ProRure.
Proiectul ProRure este un proiect internațional finanțat prin programul Uniunii Europene ERASMUS+ care are ca scop consolidarea cetățeniei în zonele rurale din diverse regiuni ale Europei, prin cunoașterea unor asociații și mișcări catolice europene, a problemelor și provocărilor cu care se confruntă, schimburi de idei și bune practici, implicarea autorităților civile și religioase, a aleșilor locali și europeni etc.
Proiectul, desfășurat în perioada 2016-2018 în colaborare cu COMECE (Comisia Episcopatelor din Uniunea Europeană, structură a Bisericii Catolice pe lângă Instituțiile Europene formată din Episcopi delegați de către Conferințele Episcopale catolice din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene) și KLB (Mișcarea catolicilor din mediul rural) Germania, a reunit zece organizații din nouă țări europene (Germania, Franța, Spania, Italia, Belgia, România, Bulgaria, Polonia, Slovacia).
La întâlnire a participat, din partea COMECE, Preasfinția Sa Antoine Hérouard, Episcop auxiliar de Lille, președintele Comisiei pentru afaceri sociale, care a încurajat formarea laicilor și implicarea lor în viața comunităților rurale confruntate cu lipsa preoților, promovarea patrimoniului cultural sătesc, angajamentul laicilor în diverse sfere ale vieții sociale și în politică etc.
Delegații participanți la întâlnire au vizitat Parlamentul European, au avut posibilitatea de a dialoga cu parlamentari europeni, cu directori și reprezentanți ai Comisiei Europene cărora le-au făcut cunoscute problemele cu care se confruntă (depopularea zonelor rurale, venituri tot mai scăzute pentru agricultori, concurența neloială, lipsa infrastructurii, lipsa forței de muncă etc.) și au propus ca strategiile politice în domeniul agricol să vină în sprijinul agriculturii familiale, factor esențial pentru dezvoltarea rurală, care asigură legătura dintre generații, transferul de competențe, valori, și contribuie la reconstrucția unei noi identități rurale.
Pentru a asigura continuitatea proiectul ProRure, în mai 2019 va avea loc la Cluj-Napoca o întâlnire a delegaților asociațiilor și mișcărilor implicate pentru a marca debutul proiectului ProRure2.
Cecilia Frățilă»
http://www.bru.ro/wp-content/uploads/2018/10/imagine-20.jpg