MESAJUL AGRU NAȚIONAL DE SUSTINERE A REFERENDUMULUI PENTRU APĂRAREA CĂSĂTORIEI ÎNTRE UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE

Trăim într-o lume în care sunt tot mai vizibile eforturile propagării unei ideologii a
morții.

Războaiele finanțate, corupția promovată, dezinteresul în eradicarea sărăciei,
pruncuciderile, indiferența parcă intenționat cultivată, atacurile programate împotriva familiei, sunt tot atâtea semne ale constituirii unei civilizații care refuză și se opune vieții. În fața acestui flagel, suntem chemați să ne mărturisim credința, afirmând și apărând valorile creștine, acum și de fiecare dată când acestea sunt amenințate sau puse în discuție.

Chiar dacă promotorii acestei culturi a morții manipulează fără decență și planificat, încercând să ne transforme în oponenți pe noi toți cei ce ar trebui să facem frontul comun al celor înfrățiți de Hristos, indiferent de diferențele ce ne despart, datoria noastră de creștini este aceea de a da dovadă de discernământ în fața oricăror încercări de manipulare și de a acționa concret pentru apărarea familiei și a darului vieții, în oricare moment al evoluției sale, de la concepere până la moartea naturală.

De aceea, în consonanță cu îndemnul episcopatului Bisericii Catolice din România, Asociația Generală a Românilor Uniți (AGRU) îi îndeamnă pe toți să participe la referendumul din 6-7 octombrie, considerându-l un prilej și o datorie de a spune un DA hotărât familiei și vieții, susținând definirea constituțională a căsătoriei ca fiind între un bărbat și o femeie, temei al familiei naturale și singura capabilă să genereze viața.

Dorim, și prin această participare, să promovăm fără teamă familia creștină, chiar știind că există riscul de a contrazice unele sensibilități sau curentele de gândire la modă. Dar nu vrem să ne rușinăm de Hristos și de cuvintele Sale (cf. Lc 9,26)

AGRU National