Darurile Spiritului Sfânt

https://lh3.googleusercontent.com/RE3CA_QJVvXyb1xdfBt3Zd17vbAfIulsLl1CNK0BH6X-lik6MdZ8RJ0Ymib42UXtDxll=s85Darurile Spirituil Sfânt – invitaţie la lectură şi meditaţie взять займ на карту 1000 рублей

Între 14 noiembrie 2016-22 mai 2017, la Colegiul Pontifical Pio Romeno, părintele Mihály Szentmártoni SJ a a ținut o serie de conferințe cu subiectul: „Darurile Spiritului Sfânt”. Rectorul  Colegiului Pontifical Pio Romeno, pr. Gabriel Buboi, a redactat şi a tipărit aceste conferinţe la Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare. Surorile au realizat o nouă bijuterie, a cărei copertă o vedeţi alături, creaţia lui Gregorio Maltzeff-Coborârea Spiritului Sfânt.

Nu am reuşit să aflăm dacă cartea a fost popularizată pe paginile web greco-catolice şi nici dacă celor care le trimitem acest mesaj, prin yahoo pe grupul de dialoguri greco-catolice şi pe pagina de newsletter a sitului AGRU, o cunosc, şi în consecinţă, informaţia este  reduntantă.
Dacă totuşi nu cunoaşteţi aceste conferinţe, vă punem la dispoziţie următoarele informaţii:
– tirajul a fost preluat de cel care l-a comandat, pr. Gabriel Buboi. Singurele date de contact pe care le-am găsit sunt: Colegiul Pontifical Pio Romeno Passeggiata del Gianicolo, 5, Roma, Italia, Telefon: 0039.066.892.929, adresă e-mail: collegio.pio.romeno@gmail.com
Pagina oficială de Facebook: https://www.facebook.com/pioromeno
– cu ajutorul google, desigur de către cei pe care subiectul îi interesează, căutând «„Darurile Spiritului Sfânt” – Conferință la Colegiul Pontifical Pio Romeno», veÅ£i găsi conferinÅ£ele, dar cartea este mult mai bogată.

În prefaţa cărţii pr. Vincenzo Lai ,Părintele spiritual al Colegiului Pio Romeno, scrie:
„În limbajul său, care nu se vrea unul complicat ci simplu şi direct, P. Mihály Szentmártoni, ne invită prin consideraţii profunde să ne revedem viaţa cu smerenie însă cu mare încredere şi curiozitate, în sensul bun al cuvântului. Pornind de la iubirea nemărginită şi de la milostivirea suavă şi tandră a lui Dumnezeu, trăindu-le, le vom putea transpune în viaţa noastră ca izvor de viaţă nouă, iubire şi speranţă, precum Maria, mama lui Isus şi a noastră. Nu este vorba de a ajunge doar la o cultură vastă ci la o viaţă pătrunsă de dragosteaDomnului. Aceasta este calea, care trebuie urmată, aşa cum au făcut-o şi alţii de-a lungul secolelor, pentru a deveni mărturisitori şi propovăduitori ai Cuvântului; imaginea punţilor de întâlnire cu semenii, a cărărilor de consolare pentru cei ce zac în suferinţă şi singurătate sunt surse de inspiraţie in drumul nostru.
Cucerit de Isus şi trăind misterul iubirii Sale şi a darurilor Sfântului Spirit, creştinul poate deveni şi în zilele noastre, izvor de speranţă, prietenie, bucurie şi pace.”

Iar pe coperta a patra, Pr. Mihály Szentmártoni scrie:
,,Bucuria nu este doar posibilă, ea este ÅŸi reală. Este suficient să nu ne iluzionam că o găsim singuri. Ea trebuie căutată în acceptarea unei lumi pe care Dumnezeu, în atotputernicia ÅŸi înÅ£elepciunea Sa, a creat-o aÅŸa cum este ea, ÅŸi că în acelaÅŸi fel, prin înÅ£elepciunea ÅŸi atotputernicia Lui, vrea să o mântuiască ÅŸi să o ducă la desăvârÅŸire. Fericirea este aÅŸadar o chestiune de credinţă.”
Celor, care încă nu cunosc această carte, sperăm că le-am trezit curiozitatea, de fapt, una din viruţile care „ne ajută să acceptăm şi să colaborăm cu darul sfatului”(pag. 30).
Şi nu putem încheia acest mesaj fără a vă spune că cele care fac posibilă apariţia acestor adevărate bijuterii spiritulae pot fi cunsocute accesând: http://www.surorilelauretane.ro/