Începeți Postul Mare cu această rugăciune puternică către Sf. Arhanghel Mihail

займ без процентов на карту мгновенно круглосуточно
Această rugăciune ne amintește de marea răsplată pentru lupta noastră spirituală în Postul Mare.
Sfânta perioadă a Postului Mare se inspiră în principal din decizia lui Isus de a se pregăti pentru slujirea sa publică, retrăgându-se mai întâi în deșert timp de 40 de zile.
În timp ce se afla acolo, El s-a angajat într-o mare luptă spirituală cu diavolul, așa cum este relatată în Evanghelii (conform Matei 4: 1-11; Mc 1.12-13; Lc 4.1-13 ).
Realitatea întâlnirii lui Isus ne amintește că şi noi avem de disputat o asemenea o bătălie, iar această bătălie se intensifică, adesea, în timpul perioadei penitențiale a Postului Mare.
Catehismul Bisericii Catolice (aprofundaţi partea a patra, secţiunea a doua: Rugăciunea Domnului: „Tatăl nostru”) confirmă faptul că „suntem angajați în lupta între poftele trupeşti și spirit” și „victoria într-o astfel de luptă devine posibilă numai prin rugăciune. Prin rugăciunea sa, Isus învinge ispititorul, atât la începutul misiunii sale publice, cât și în lupta finală a agoniei sale”.
O rugăciune care subliniază aceste adevăruri spirituale este rugăciunea compusă de Sf. Aloisius Gonzaga. Este o rugăciune adresată Sfântului Arhanghel Mihail, prin care cerem ființei angelice să ne ajute în această luptă zilnică împotriva Celui Rău. De asemenea, se face o referire la tradiția că Sfântul Arhanghel Mihail a condus poporul evreu prin deșert în timpul celor 40 de ani de rătăcire, înainte de a ajunge în Țara Promisă. În felul acesta este potrivit ca Sfântul Arhanghel Mihail să ne însoțească în propria noastră călătorie, în timpul penitenţial al Postului Mare.
O, Prinț victorios, cel mai umil gardian al Bisericii lui Dumnezeu și al sufletelor credincioase, care, cu o asemenea caritate și zel, ai luat parte la atâtea conflicte și ai câștigat victorii atât de mari asupra dușmanului; pentru conservarea și protejarea onoarei și a gloriei pe care o datorăm cu toții lui Dumnezeu, precum și pentru promovarea mântuirii noastre, vino, te rugăm, în ajutorul nostru, pentru că suntem în permanență asediați de astfel de mari primejdii de către dușmanii tăi: poftele trupeşti, lumea și diavolul; și cum ai fost conducător pentru poporul lui Dumnezeu prin deșert, să ne fi de asemenea conducător și tovarăș credincios în deșertul acestei lumi, până când ne vei conduce în siguranță în țara fericită a celor vii, în acea binecuvâtată patrie din care noi toți suntem exilați. Amin.