Ziua internațională de rugăciune pentru Biserica Persecutată

Ziua internațională de rugăciune pentru Biserica Persecutată, este în prima duminecă a lunii noiembrie, 5 noiembrie în acest an.
Trezeşte-te, Vorbeşte, Roagă-te
Nu este un clişeu: Trebuie să mijlocim pentru frații și surorile noastre din întreaga lume care suferă pentru că proclamă numele lui Cristos. Rugați-vă și angajați-vă în organizații care oferă sprijin pentru credincioșii persecutați din întreaga lume.
Spicuim de pe site-ul blogului Ignitum Today, «„realitatea ascunsă din spatele tuturor persecuțiilor” este descoperită în cartea Apocalipsei: „Dragonul s-a înfuriat pe Femeie şi a plecat să facă război cu urmaşii descendenţei ei, aceia care ţin poruncile lui Dumnezeu şi au mărturia lui Isus.”Apocalipsa 12:17
Oameni buni, trebuie să ne trezim, să vorbim și să îndemnăm liderii noștri, în guvern, să facă tot ce se poate pentru a combate atrocitățile comise împotriva bărbaților, femeilor și copiilor nevinovați din întreaga lume.»
Organizaţia internaţională Open Doors, estimează că aproximativ 100 de milioane de creştini sunt persecutaţi în peste 60 de ţări din lume. De asemenea se apreciază că aproape 70 % din populaţia lumii trăieşte în zone cu restricţii religioase severe, majoritatea acestora fiind creştini.
Am aflat despre această zi fiind abonaţi la newsletterul breakpoint.org al sitului Colson Center. În limba română am găsit numai informaţii din anii trecuţi. Sperăm ca aceste câteva rânduri să vă îndemne ca duminică să vă rugaţi pentru Biserica Persecutată, gândindu-ne la cei 41 de ani de catacombe prin care a trecut Biserica noastră şi care încă suferă.