Zilele Acțiunii Catolice la Reșița (AGRU-Doman)

Cu prilejul Zilelor Acțiunii Catolice, 16-23 octombrie, Asociația Generală a Românilor Uniți Doman și Grupul de Rugăciune Sfântul Ioan Paul al II lea au organizat un program spiritual și social caritativ.

Programul a debutat duminica, 16 octombrie cu rugăciunea Sfântul Rozar la Intenția PreaSfințitului Alexandru, Episcopul Lugojului ( program propus de Grupul de rugăciune Sfântul Ioan Paul al II lea)

Luni, 17 octombrie, a fost oficiată Sfânta Liturghie pentru toți membrii AGRU.

Ziua de marÈ›i, 18 octombrie a fost dedicată rugăciunii ” Un Ceas cu Isus”, în fata Sfântului Sacrament.

Cu sprijinul credincioșilor din AGRU, miercuri, 19 octombrie a fost oferită o masa caldă, copiilor defavorizați de la Centrul de zi. Cu acest prilej au fost oferite și pachete cu alimente.

Joi, 20 octombrie ne-am rugat Calea Sfintei Cruci și Rugăciunea de Consfințire la Inima lui Isus, în memoria Episcopilor Martirii ai Bisericii noastre.

Vineri, 21 octombrie membrii AGRU l-au vizitat pe parintele octogenar Cosma Aurel dar și pe credincioșii bolnavi din parohie.

Sâmbătă, 22 octombrie – pentru aceasta zi ne-am propus o zi de ExerciÈ›ii Spirituale la Maria Lourdes de la Carasova, dar din cauza vremii nefavorabile aceasta activitate se va desfășura într-o zi care se va anunÈ›a în prealabil.
În aceasta zi am înălțat rugăciuni către Sfântul Ioan Paul al II lea a cărui zi de pomenire este 22 octombrie. ( activitate propusa de Grupul de rugăciune Sfântul Ioan Paul al II lea)

Ultima zi a fost dedicată prezentării cărții “Bunul Păstor” scrisa de Eugen Potoran, apărută în anul 1947 cu prilejul aniversării a 25 de ani de la Consacrarea Arhierească a Înalt PreaSfințitului Dr. Valeriu Traian Frentiu, născut la Reșița în anul 1875.

Aducem mulțumiri Bunului Dumnezeu si PreaCuratei Fecioare Maria pentru aceste zile de har.

Se cuvine sa aducem mulțumiri P. On. Prot. On. Aurel Bendariu și tuturor credincioșilor care au sprijinit spiritual și material actiunile AGRU Doman.

Prin aceste activități dorim sa facem cunoscute tuturor credincioÈ™ilor, AsociaÈ›iile laicilor din parohie È™i rolul acestora în viaÈ›a È™i activitatea spiritual – caritativă.

Mihele Bogdan Andrei
Vicepresedinte AGRU Eparhial Lugoj
Presedinte AGRU Resita-Doman

Mai multe fotografii se găsesc AICI.