ExerciÅ£ii spirituale în Postul mare la ReÅŸiÅ£a-Doman

În data de 2 aprilie a.c. a avut loc la Caraşova, o zi de exerciţii spirituale, menite să conducă inimile şi minţile credincioşilor la o mai profundă cunoaştere a suferinţei şi morţii lui Isus Cristos.

Această zi de rugăciune a fost organizată de Asociaţiile laicilor din parohiile Reşiţa şi Doman (AGRU Resita, AGRU Doman, Reuniunea Mariana Resita).

Programul a debutat cu rugăciunea Sfântului Rozar, la locul numit "Maria Lourdes".

În încheierea acestuia, a fost rostită Litania la Sfântul Ioan Paul al II lea, de la a cărui întoarcere în Casa Tatălui se împlinesc 11 ani.

Deoarece în Postul Mare se oficiază, în fiecare sâmbătă pomenirea morţilor, s-a oficiat rânduiala Panahidei pentru sufletele Episcopilor Martiri, a mărturisitorilor bisericii noastre dar şi a tuturor celor repausaţi din familiile noastre.

Această primă parte a exerciţiilor spirituale s-a încheiat cu o meditaţie, ţinută de Rvs. Pr. Bendariu Aurel, despre importanţa Postului.

În partea a doua a exerciţiilor spirituale a fost oficiată Calea Sfintei Cruci, amenajată pe un deal din Caraşova.

În încheiere s-a oficiat Sfânta Liturghie, la capela aflată la finalul drumului Crucii.

În predica de la Sfânta Liturghie, pr. Aurel ne-a vorbit despre importanţa sărbătorii Învierii Domnului Isus şi despre pregătirea, pe care fiecare creştin trebuie să o facă.

Această zi s-a încheiat cu o mică agapă, la care cei prezenţi au schimbat impresii.

La final, toţi cei prezenţi au plecat spre casă încărcaţi spiritual, aşteptând cu bucurie sărbătoarea Învierii lui Isus, Răscumpărătorul lumii.

Aducem mulţumiri Rvs. Pr. Petru Rebegilă, parohul Bisericii Romano-Catolice din Caraşova pentru pentru tot sprijinul acordat.

Mihele Bogdan Andrei
Preşedinte AGRU Reşiţa
VicepreÅŸedinte AGRU Eparhial Lugoj

Mai multe fotografii se găsesc AICI.