Procesiune la începutul Anului Milostivirii

Încercând să răspundem la ceea ce ni se cere prin Misericordiae vultus, Bula Sfântul Părinte Papa Francisc de convocare a Jubileului Extraordinar al Milostivirii, odată cu deschiderea Jubileluli Extraordinar în biserica în care ne desfăşurăm activitatea am deschis un punct informativ prin care ne străduim să facem cunoscut modul în care, în lumea catolică, este celebrat acest Jubileu extraordinar. Cum avem posibilitatea informaţiile pot fi cunoscute de pe panoul de afişaj/ în limbajul celor mai în vârstă-gaazeta de perete/ aflată la stradă, la care doritorii se pot opri să citească informaţiile.

Astăzi, după o atentă pregătire, cu concursul preotului paroh pr.Simion Mesaroş, preot din clandestinitate, şi a vicarului parohial pr.dr. Mircea Manu, am organizat o primă procesiune pentru trecerea prin Poarta Sfântă deschisă la biserica parohială Sfânta Maria din Baia Mare. Trebuie să precizez că Episcopia noastră, a Maramureşului, este singura episcopie greco-catolică care nu a reuşit să-şi recupereze catedrala, folosită şi astăzi ca biserică parohială ortodoxă. Astfel este de înţeles de ce Poarta Sfântă s-a deschis la o biserică parohială. Anunţată încă din duminica precedentă, 10 ianuarie, chemarea a găsit ecou în inimile credincioşilor. În omilia de astăzi pr. Simion Mesaroş a găsit soluţia de a vorbi despre Misericoria, atât din cuvântul Evangheliei zilei, a vindecării celor 10 leproşi, şi din înţelesul literal al împreunării într-un cuvânt a două noţiuni antagonice: mizerie şi inimă/cordialitate.
Misiunea filialei a fost în primul rînd organizatorică, având misiune de obţinere a autorizaţiei pentru desfăşurarea procesiunii şi, desigur, de a mobiliza membrii filialei să participe. Se cuvine să mulţumim Jandarmeriei şi Poliţiei Locale pentru modul exemplar în care ne-au asigurat deplasarea pe cei 2,5 km care despart biserica Sfântul Anton de Padova de biserica Sfânta Maria, traseul împunând traversarea a 4 intersecţii a unor străzi centrale, intens cisculate. Am ales această zi ca un preambul al deschiderii Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor, care după cum ştiţi debutează mâine, 18 ianuarie, şi cum de mai mulţi ani nu mai reuşim să celebrăm acest evenimet în comun, într-un oraş multi confesional, am considerat că această procesiune va constitui sămânţa din care să rasară spicele bogate ale înţelegerii.

Cu deosebită consideraţie pentru toţi cititorii acestui mesaj, Marian Boian, purtătorul de cuvânt al AGRU-Filiala Baia Mare III.

PS până la urmă am pus adresa albumului picasa şi chiar dacă nu totul prezintă interes, sau nu sunt de calitate, sper să-mi acordaţi circumstanţe atenuante. vă mulţumesc pentru atenţie, şi fiind noi, într-un fel franciscani, Pace şi Bine!

Baia Mare la 17 ianuarie 2016
https://picasaweb.google.com/113826084911841150468/20160117ProcesiunePoartaSfantaAnul Divinei Îndurări