De la poalele Dealului Crucii. O încercare de newsletter

Waser 1
Vineri, 9 octombrie curent, ora 6. Grupul de agriÈ™ti doritori să vadă cum arată toamna în munÈ›ii MaramureÈ™uli – Valea Vaserului s-au adunat în curtea bisericii Sfântul Anton de Padova, de unde au plecat spre ViÈ™eul de Sus, la staÈ›ia căii ferate forestiere. ÃŽnainte de a pleca spre Valea Babii, la cabana elevilor, au văzut micul muzeu È™i au ascultat o scurtă, dar emoÈ›ionantă relatare despre istoria locurilor, pornind apoi spre locul de popas. Spre bucuria tuturor, È™i mai ales a celor care făceau acest drum pentru prima dată, cerul plumburiu de dimineață s-a deschis, culorile toamnei copleÈ™indu-ne.
Waser 2Fiind însoțiți de pr. dr. Mircea Manu am participat la Sfânta Liturghie, atât vineri seara cât și sâmbătă dimineața, măreția cadrului natural chemându-te să-ți îndrepți gândurile spre cel care ne-a dăruit din iubire atâta frumusețe. La cimitirul de la Miraj, cimitir din anii Primului Război Mondial unde își dorm somnul de veci soldații care au murit în timpul luptelor din această zonă, ne-am rugat pentru odihna lor, iar la capela romano-catolică de la Făina am ridicat și un paos.

Rus 1Duminică 11 octombrie curent: Parohia din din satul Rus, comuna Dumbrăvița aniversează 200 de ani de la edificarea bisericii parohiale. Biserica din Rus, monument arhitectonic edificat între anii 1806-2015, este a doua biserică de piatră de pe domeniul Baia Mare în zona rurală. Am răspuns cu bucurie invitației prietenilor noștri din Rus, cu toate că a plouat.  Sfânta Liturghie a fost pontificată de Preasfinția Sa Vasile Bizău, episcopul eparhiei greco-catolice de Maramureș.

Caritas 1Vineri, 16 octombrie curent:
Candelele solidarităţii s-au aprins în Baia Mare, în locul numit generic „țintirim”, lângă cunoscutul Turn Ștefan și biserica romano-catolică Sfânta Treime, loc redenumit Piața Cetății după restaurare și punerea în valoare a vestigiilor arheologice. Băimărenii au răspuns chemării CARITAS, care a  organizat pentru a şasea oară campania „Un milion de stele pentru nevoiaşi”, pentru a-i sprijini pe cei săraci dar şi pe cei marginalizaţi social. Evenimentul a fost deschis în biserica Sfânta Treime cu un scurt concert instrumental, vioară și pian și de corala Prietenii Muzicii, binecuvântarea fiind dată de decanul romano-catolic Roman Ianos și de vicarul cu laicii al Eparhiei de Maramureș pr.dr. Angel Zareczki.
Duminică, 18 octombrie curent
Afis 1Repere în Săptămîna Acţiunii Catolice
1.Duminică 18 octombrie – la Sfânta Liturghie a duminicii intenţia specială de rugăciune va fi pentru ca Spiritul Sfânt să insufle membrilor AGRU curajul de a fi adevăraţi apostoli laici. La rugăciunea amvonului se va rosti şi rugăciunea specifică membrilor AC-AGRU.
2. Marţi 20 octombrie – lansare de carte: VINO, FI LUMINA MEA – scrierile personale ale „Sfintei din Calcutta”- Maica Tereza. O nouă apariție la Editura Lauretană/congregația Maicii Domnului Lauretană/ Baia Mare
3. Miercuri 21 octombrie – Voluntar la Lourdes. Impresii ale celor care au fost voluntari în această vară la Lourdes.
4.Joi 22 octombrie – vizite la persoane singure, care nu mai pot veni la biserică.

Afis 25.Vineri 23 octombrie – Simpozionul comemorativ„ARESTAREA EPISCOPILOR” ediţia a XI-a, 23 – 24 octombrie 2015.

La biserica Sfântul Anton de Padova: Sfânta Liturghie solemnă la ora 18:00; concert coral în interpretarea corului bisericii CRISTOS REGE din Sighetul Marmaţiei.
6.Sâmbătă 24 octombrie – echipa de istorici de la Facultatea de Istorie şi Filozofie a Universităţii Babeş-Bolyai împreună cu alţi istorici, formaţi tot la această şcoală, vor prezenta lucrările pregătite pentru această ediţie a simpozionului la Centrul Universitar Nord
7.Duminică 25 octombrie – pregătire pentru Anul Sfânt al Milostivirii. Oferirea pliantului cu logoul şi calendarul oficial al celebrărilor.