Sărbătorirea hramului parohiei “Sf. Iosif”–Timişoara II

În data de 19 martie 2015, sărbătoarea hramului bisericii Sf. Iosif din Timișoara a început cu Sf. Rozariu, urmat de Sf. Liturghie. Au participat: părintele protopop Nicolae Ovidiu Teodorescu, pr. Paroh Daniel Muntean și invitații pr. Vicar judecătoresc Alexandru Ploștinaru, pr. Protopop de Sarmisegetuza Flavius-Manuel, pr. Paroh Nicolae Lungu, pr. Paroh Sas Daniel, pr. Borda Vasile, pr. Ovidiu Telescu, pr. Paroh George Rădulescu, pr. Tudor Tegzeș.

Cei prezenți au ascultat cu atenție și bucurie cuvântul de învățătură ținut de părintele protopop Flavius-Manuel în care s-a subliniat faptul că Sf. Iosif a ascultat și a avut încredere în Dumnezeu atunci când i-a încredințat-o pe Fecioara Maria, apoi la nașterea lui Isus pe care l-a ocrotit și iubit în toate încercările prin care Sf. Familie a trecut. În 1847 Papa Pius al IX-lea l-a numit Patronul Bisericii Universale. Postul și milostenia sunt cele ce trebuie sa le facem.

Cuvântul de învățătură s-a încheiat cu îndemnul ca bunul Dumnezeu să ne binecuvânteze iar noi să-i aducem mărire, cinste și laude.

Sf. Liturghie a fost urmată de o agapă frățească la care au participat toți cei prezenți.

Nicolina Lupu
Președintă AGRU