Semnalări!

Semnalări!

Sfârşitul săptămânii 21-27 iulie a fost deosebit pentru filiala noastră.

Membrii filalei au participat la cea de 83-a Noapte veghe cu Fecioara Maria, de această dată la biserica protopopială din Satu Mare, precedenta noapte desfăşurându-se la biserica noastră „Sfântul Anton de Padova”. A fost o noapte de vis, încărcată de spiritualitate, care a debutat cu cuvântul de bun venit al protopopului de Satu Mare, părintele Dumitru Roman, urmat de ”Preludiul”, concertul formației Trio Universitas, condusă de Rudolf Fátyol,directorul filarmonicii din Satu Mare (vioară), Zsolt Molnár (violoncel), Mihály Duffek (pian),aceştia doi fiind profesori la Academia de muzică din Debrecen, care au interpretat piese clasice cu caracter religios, de Mozart și Haydn, pregătindu-ne prin frumuseţea muzicii să intrăm, cu bucurie, în ritmul rugăciunii. Noaptea a trecut ca o clipă şi ne-am bucurat să ne întâlnim la acest înălţător moment de rugăciune cu cei care activează în AGRU, în alte parohii de pe cuprinsul Arhiepisopiei Majore. Desigur, ponderea principală a fost a celor care activează în Reuniunea Mariană, fiind de fapt constituite grupuri care îşi lasă deoparte ori ce alte preocupări pentru a participa la acest important eveniment. Următoarea  „Noapte de veghe”- a 84- va fi găzduită de biserica protopopială din Zalău. Cei care au ascultat Radio Maria au fost alături de noi, şi au simţit mai bine fiorul acestei nopţi, decât am reuşit să-l rezum în aceste stângace rânduri.

Astăzi, după peste zece încercări, în parohia Dragomireşti, de pe Valea Izei, am reuşit să constituim o nouă filală AGRU. De această dată, după ce am participat la Sfânta Liturghie, credincioşi au rămas să ne asculte cuvântul, după care în încăperea multifuncţională din demisolul bisericii s-a complectat Actul Constitutiv al Filialei, s-au înscris mebrii fondatori, prima înscrisă fiind de fapt o membră de onoare, Doamna învăţătoare Maria Ionescu, născută Ilban, acum în vârstă de 88 de ani, şi viaţa Domniei sale este un exemplu a ceea ce înseamnă să-ţi trăieşti credinţa. Am înregistrat un scurt interviu, mai corect spus am rugat-o să ne povestească crâmpeie din viaţa sa. Sper  să primesc ajutor pentru a vă face cunoscută această mărtuire/înregistrare şi poate doamna Marlena Prigoreanu va realiza un interviu profesionist. Chiar dacă, acum, târziu, încercăm să recuperăm crâmpeie din istoria trăită de cei care au menţinut aprinsă flacăra credinţei catolice, sper că nu suntem singurii şi până la urmă să se poată constitui o bibliotecă audio-video,  care să rămână şi să fie utilă nepoţilor noştri (desigur aceasta este valabil pentru anii mei, cel ce consemnez această modestă ştire.) Sperăm ca de îndată ce Comitetului Director îi va fi prezentată cererea de constituire a noii filiale, acesta să fie aprobată fără întârziere.

Închei salutându-vă cu PACE ŞI BINE!

Ps. Imediat ce primesc sfatul/inidicaţiile necesare o să postez şi imagini. Până atunci rămâne doar relatarea scrisă, aşa cu m-am priceput.