“Zilele AcÅ£iunii Catolice” în parohia “Sfântul Iosif” TimiÅŸoara

MarÅ£i, 22 octombrie, preotul Daniel Muntean – Asistent Spiritual A.G.R.U. a prezentat o interesantă ÅŸi frumoasă expunere despre pelerinajul din Italia la Sf. Padre Pio desfăşurat în perioada 20 – 30 septembrie 2013.

Expunerea a început cu prezentarea vieţii Sfântului Padre Pio, insistând asupra darurilor stigmatizării primite din 20 septembrie 1918 şi până la finalul vieţii. În expunere au fost prezentate multele încercări la care a fost supus Sfântul din partea diavolului precum şi greutăţile pe care le-a întâmpinat până a reuşit să ridice spitalul „ Casa Suferinţei” din San Giovanni Rotondo.

Personalitatea Sfântului este resimţită şi astăzi în comunitatea din San Giovanni Rotondo, iar corpul Sfântului este expus pelerinilor la subsolul bisericii nou construite.

În această biserică părintele Daniel a mărturisit că a avut bucuria dar şi onoarea de a concelebra Sfânta Liturghie pontificată de Eminenţa Sa Cardinalul Antoneli alături de alţi 300 de preoţi, bucuroşi să aibă printre ei un preot greco-catolic, venit din România special pentru această sărbătoare.

Părintele Daniel a mărturisit cu emoţie în glas:

„Cardinalul m-a îmbrăţişat, spunându-mi mio frateli transmiţând salutări şi Preasfinţiei Sale Alexandru Mesian – Episcopul Eparhial al Lugojului”

Sărbătoarea Sfântului Padre Pio este aniversată cu mare cinste pe data de 23 septembrie, sărbătoare la care participă personalităţi ale Italiei alături de zeci de mii de credincioşi.

A consemnat:
Preşedintă A.G.R.U. „Sf. Iosif”
Ciulia Maria-Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *