In Memoriam: Cardinalul Alexandru Todea 100 de ani de la naștere şi 10 ani de la trecerea la cele veșnice

Ca in fiecare an, în perioada dedicata “Zilelor Acțiunii Catolice, în cadrul parohiei Sf. Iosif din Timișoara, o zi este închinată memoriei înaintașilor şi martirilor Bisericii Greco-Catolice. Marţi, 23 octombrie 2012, la propunerea grupului AGRU, părintele paroh Daniel Muntean, a evocat în prima parte, personalitatea Cardinalului Alexandru Todea, la 100 de ani de la naștere şi 10 ani de la trecerea la cele veșnice. Părintele a amintit date biografice din viața cardinalului Todea, evocând mai ales perioada de tristă amintire când a fost încarcerat, umilit, bătut dar de neclintit în credință şi iubirea faţă de Dumnezeu. Acea perioadă din istorie s-a răsfrânt şi asupra familiei din partea mamei a părintelui Daniel Muntean.

În partea a doua a expunerii, părintele Daniel a amintit cu deosebită emoție, momentele în care a avut bucuria să fie prezent în preajma cardinalului Alexandru Todea în anii 1990, 1991 şi atunci când Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea ne-a vizitat ţara.

Cardinalul Alexandru Todea, alături de Înalt Prea Sfințitul Ioan Ploscaru şi de profesorii din facultate, sunt pentru părintele Daniel, modele, adevărate valori spirituale, intelectuale şi morale datorită cărora Biserica noastră rezistă.

Nicolina Lupu
Președinta AGRU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *