Întâlnirea anuală a membrilor Comitetului Director al AGRU

COMUNICAT

La sfârșitul săptămânii trecute, respectiv în zilele de 7 și 8 octombrie, a avut loc la Beclean, în Eparhia de Cluj-Gherla, Întâlnirea anuală a membrilor Comitetului Director al AGRU. La această Întâlnire au participat și delegați din cele cinci asociații eparhiale și din Vicariatul de București.

Întâlnirea, care a avut ca și temă Familia și AGRU – primul spațiu pentru angajarea socială, iar ca motto: „A iubi familia, însemnează a ști să-i stimezi valorile și posibilitățile, promovându-le mereu. A iubi familia, însemnează să-i descoperi primejdiile și relele care o amenință, spre a le putea învinge. A iubi familia, însemnează a se strădui pentru a-i pregăti un mediu înconjurător, care s-o ajute la dezvoltare” (Ioan Paul al II-lea, Familiaris consortio, nr. 86), a fost găzduită de Parohia "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", iar lucrările s-au desfășurat la Colegiul "Petru Rareș" din localitate.

Programul a început în după-amiaza zilei de vineri, 7 octombrie. După rugăciunea introductivă, a urmat salutul președintelui, Alin Tat, și o meditație pe marginea temei întâlnirii. Meditația a fost prezentată de asistentul spiritual național, pr. Coriolan Mureșan.

Respectând structura programului, au urmat intervenția părintelui Angel Zareczki, asistentul spiritual al AGRU Maramureș și expunerea doamnei profesoare Victoria Câmpan care a avut ca și temă Hierofanii – manifestarea sacrului în viața de familie (tapiserii de Camilian Demetrescu). După cină, seara a continuat cu recitalul de chitară și voce susținut de părintele prot. Felician Neagoș și de domnul profesor Radu Cozărescu, apoi de recitalul de poezie al domnului Marian Boian. La sfârșitul serii s-au făcut următoarele sugestii și propuneri: schimbarea datei întâlnirii astfel încât să nu mai coincidă cu prima zi de vineri din lună, iar în program să fie stabilită o singură liturghie care să se celebreze sâmbăta.

Ziua de sâmbătă, a doua zi a Întâlnirii, a început cu celebrarea Sfintei Liturghii care a avut loc la biserica parohială cu hramul "Sfinții Apostoli Petru și Pavel". Lucrările au fost reluate la ora 10. Participanții s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a primarului localității. În continuare, au fost dezbătute punctele de pe ordinea de zi: a fost definitivată structura Calendarului asociativ 2011-2012, au fost făcute propuneri de activități pentru Zilele Acțiunii Catolice, s-au stabilit data și locul de desfășurare pentru Adunarea Generală (Oradea, 2012), respectiv Întâlnirea anuală a Comitetului Director (București, 2012), a fost aprobată cererea de înființare a filialei AGRU la parohia "Sfântul Anton de Padova", din Baia Mare, s-a decis înființarea unui grup restrâns de lucru (format din președinte, asistent spiritual național, secretar, președinții și asistenții spirituali AGRU din cele cinci Eparhii și din Vicariatul de București) care să fie caracterizat prin reprezentativitate și eficiență, s-a decis ca doamna Oana Ciobâncan să o înlocuiască pe Cecilia Frățilă în echipa de lucru a sectorului adulți din cadrul ACRO.

Constatându-se carențe în comunicare, mai ales la nivel parohial, Comitetul Director Național al AGRU readuce aminte următoarele: comunicarea se face de la Comitetul Director Național către Comitetul Director eparhial, care la rândul lui transmite informația la Comitetul Director parohial.

După-amiază, s-a depus o coroană de flori la bustul filologului Grigore Silași, apoi au fost vizitate Băile Figa.

Următoarea acțiune din calendarul AGRU va avea loc la Oradea, în zilele de 25-26 mai 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *