Adunarea Generală Ordinară AGRU

COMUNICAT

În zilele de 27 si 28 mai 2011, a avut loc la Alba Iulia Adunarea Generală ordinară a reprezentanților AGRU. Lucrările au fost găzduite de Parohia greco-catolică "Sfântul Spirit", administrată de părintele protopop Călin Mihălţan. La lucrări au participat delegați din cele cinci Eparhii si din Vicariatul de București, cărora li s-au alăturat membrii AGRU din comunitatea locală.

Adunarea Generală din acest an a avut ca si temă: Familia – sanctuar de credință si iubire. Acestei teme i-au fost asociate două motto-uri: unul biblic, luat din Cartea Genezei, "Åži a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat ÅŸi femeie. (1,27)", iar celălalt a fost luat din scrierile Fericitului Ioan Paul al II-lea: "Viitorul omenirii depinde de familie!".

Programul a început în după-amiaza zilei de vineri prin participarea la Sfânta Liturghie împreună cu comunitatea parohială. În seara zilei de vineri delegații au prezentat activitățile pe care AGRU le organizează la nivel de eparhii sau de parohii, precum si propunerile de activități. S-a subliniat necesitatea organizării de cursuri formative, weekend-uri si diferite alte activităţi formative pentru familii la nivel local , AGRU adresându-se astfel tuturor vârstelor la fel ca înainte de 1948.Conducerea Asociației a încurajat membrii AGRU să reprezinte Asociația la diferite manifestări internaționale la care a fost invitată. Au fost prezentate şi activitățile propuse de ACRO la care sunt invitați să participe şi reprezentanți ai AGRU (la sectorul copii si la sectorul adulți). Conducerea națională precum şi delegații din întreaga ţară au dorit să felicite noul Comitet director AGRU București proaspăt ales, subliniindu-se rolul Asociației şi în pastoraţia din Vechiul Regat.

În programul zilei de sâmbătă au figurat ( după salutul Președintelui, Lector univ. dr.Alin Tat, şi după meditația despre temă a Asistentului spiritual National, Pr.drd.Coriolan Mureșan) două momente formative deosebit de apreciate de către participanți: conferința părintelui conf. univ. dr. Ioan Mitrofan şi prezentarea cărților despre familie realizate sau traduse de părintele dr. Mihai Tegzes. La amiază, toți participanții au asistat la un moment inedit: schimbul de gardă de la Poarta a III- a a Cetății. Programul s-a reluat prin celebrarea Sfintei Liturghii si a continuat după amiază printr-un pelerinaj la mormântul mitropolitului Atanasie Anghel, situat în curtea vechii biserici din cartierul Maieri. Personalitatea mitropolitului Atanasie Anghel a fost evocată de către profesorul universitar dr. Iacob Mârza, de la Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia.

Următoarea întâlnire a membrilor Comitetului director AGRU si a delegaților AGRU din cele cinci eparhii şi din Vicariatul de București se va desfășura în zilele de 7 şi 8 octombrie 2011 la Beclean, în Eparhia de Cluj-Gherla.

Prof.Cecilia Frăţilă
Secretar național AGRU

Mai multe fotografii de la acest eveniment se găsesc AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *