1 Decembrie 2010 la Șomcuta Mare

La Åžomcuta Mare s-a sărbătorit Ziua NaÅ£ională a României  într-o atmosferă de rugăciune ÅŸi cu un sentiment de un patriotism autentic. DeÅŸi ploaia ÅŸi frigul îti încercau sentimentul de bucurie, la ora 12,00 la statuia lui Ioan Buteanu, s-au adunat  îmbrăcaÅ£i în sărbătoare, fii urbei la evenimentul organizat de Protopopiatul greco-catolic de Chioar,de Parohia greco-catolica Șomcuta Mare si de AGRU Șomcuta Mare.

Prezenţa Domnului Primar Vasile Dorinel Alb, a Domnului Vice-Primar, ai consilierilor,ai reprezentanților partidelor politice , ai Liceului “Ioan Butean”, ai societății civile şomcutene, şi a credincioşilor , au făcut notă de frăţietate şi bună credinţă. Domnul Primar a mulţumit pentru invitaţie şi a amintit că ” trebuie să sperăm în vremuri mai bune “, totodată transmițând sărbători fericite celor prezenţi.

S-a depus o coronă de flori din partea oficialităţilor, un coş cu flori din partea organizatorilor, toate purtând steagul României.

Părintele protopop Vasile Butean a Å£inut un discurs emoÅ£ionant, subliniind forÅ£a sufletului înaintaÅŸilor noÅŸtri, de la Atanasie Anghel până la Iuliu Hosu, misiunea bisericii noastre prin fii ei la desăvârÅŸirea Marii Uniri , dar ÅŸi forÅ£a de a ne simÅ£i cu adevărat români: “Astăzi să nu ne fie ruÅŸine că suntem români  în ciuda vremelnicelor dificultăţi pe care Å£ara noastră le traversează, să fim uniÅ£i ÅŸi mândri că suntem urmaÅŸii unui neam de eroi, unui neam de creÅŸtini autentici, unui neam ce a fost ÅŸi rămâne cu adevărat european.”

Grupul Vocal al bisericii parohiale  “ÎnălÅ£area Domnului” a susÅ£inut momentul prin intonarea Imnului NaÅ£ional, Imnului Eroilor, cântecelor “Ajungă viacurilor multe” ÅŸi “Hai să-ndindem hora mare”.

Să de Bunul Dumnezeu să rămânem uniţi şi plini de râvnă în misiunea pe care Dumnezeu o avem fiecare în parte .

Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toţi şi să ocrotească poporul român!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *