AnunÅ£: Veghe ÅŸi rugăciune dedicată vieÅ£ii născânde la Arad

Prin scrisoarea din data de 7 iulie 2010 trimisă de Prea Fericirea Sa Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică şi Preşedinte al Conferinţei Episcopilor Catolici din România ni se comunică faptul că, în ziua de 27 noiembrie 2010, Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea va celebra în Bazilica „Sfântul Petru” din Vatican o Veghe solemnă dedicată vieţii născânde.

Suveranul Pontif îndeamnă ca în toate Bisericile particulare Episcopii să prezideze ceremonii similare, cu participarea preoţilor, a credincioşilor, a persoanelor consacrate, a asociaţilor laicale şi a mişcărilor religioase.

În mod analog, parohiile (din Eparhia de Lugoj) vor organiza în aceeaşi seară de 27 noiembrie a.c. o veghe solemnă dedicată vieţii născânde, veghe care poate cuprinde Rozarul cu misterele de bucurie sau Vecernia, Sfânta Liturghie şi Binecuvântarea euharistică.

În Arad Veghea de rugăciune va avea loc in ziua de 27 noiembrie la biserica greco-catolică "Nașterea Sfintei Fecioare Maria " (str. Vincenţiu Babeș)

Sunt așteptați sa participe toți arădenii indiferent de confesiune. În aceasta zi în întreaga lume catolică se va face veghea pentru viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *