Comemorarea lui Corneliu Coposu la Arad

Duminică, 14 noiembrie, la biserica Greco-catolică “Nașterea Sfintei Fecioare Maria” din centrul Aradului, a avut loc la ora 11.30 comemorarea lui Corneliu Coposu, fiu de seamă al neamului românesc şi al Bisericii Greco-Catolice şi președintele PNŢCD. Au participat sute de credincioși de diferite confesiuni.

Evenimentul a avut loc la finalul Sfintei Liturghii celebrate de Pr. drd. Coriolan C. Mureșan (Vicar Judecătoresc al Eparhiei de Lugoj şi Asistent spiritual Naţional AGRU) si de Pr. Prot. on. Coriolan Mureșan (Consilier eparhial si Paroh Arad-Centru).

Primul moment a constat într-o proiecţie video în care s-au redat principalele momente din viața lui Corneliu Coposu precum si fragmente din interviuri ale sale in presă sau în diferite cărți de convorbiri. Acest material a fost pregătit de Asociația generală a românilor uniți, greco-catolici (AGRU) de la Arad-Centru. Al doilea moment a fost oficierea unui Parastas în memoria celui care a fost şi rămâne un simbol al luptei românilor pentru democrație şi valori creștine în societate. La final, reprezentanții PNTCD din Arad au împărțit colăcei tuturor celor prezenți.

Manifestarea arădeană se alătură celei făcute la biserica “Sf.Tereza” din cimitirul Bellu catolic din București, celei de la biserica greco-catolică “Sf. Fecioară Maria de la Fatima” din Reşiţa, celei de la biserica greco-catolică “Sf.Anton” din Baia Mare, celei de la Catedrala greco-catolică “Sf. Nicolae” din Oradea, celei de la biserica greco-catolică “Înălțarea Domnului” din Șomcuta Mare si celei de la închisoarea din Râmnicul Sărat precum şi în alte locuri din ţară.

Via www.gcatolicarad.cnet.ro

Mai multe fotografii de la acest eveniment se găsesc AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *