De Zilele Acțiunii Catolice renaște AGRU la Mireșul Mare

Duminică, 24 Octombrie 2010, la ora 16.00, la Biserica greco-Catolică din localitatea MireÅŸu Mare, a avut loc prezentarea AsociaÅ£iei Generale a Românilor UniÅ£i,Greco-Catolici (AGRU) ÅŸi constituirea grupului de iniÅ£iativă locală AGRU, în prezenÅ£a pr. Protopop Butean Vasile, însoÅ£it de un grup inimos de membri AGRU din Åžomcuta Mare ÅŸi a pr. prof. dr. TâmbuÅŸ Ioan, din  Eparhia de MaramureÅŸ ÅŸi a părintelui paroh Costin Ioan .

La începutul reuniunii, s-a celebrat o Sfântă Vecernie, după care s-a  prezentat istoricul AsociaÅ£iei în perioada 1929-1948 ÅŸi 1990-2009, insistându-se pe următoarele chestiuni: contextul naÅŸterii AGRU, congresul de constituire , preÅŸedinÅ£ii ÅŸi asistenÅ£ii spirituali naÅ£ionali din perioada interbelică, congresele AGRU, buletinul AGRU, activităţile din parohii.

Pr.  Dr. Prof. TâmbuÅŸ Ioan a făcut o prezentare a cărÅ£ii lui Dr. Pr. Anton Rus «CredinÅ£a în acÅ£iune» AGRU 1929-1948.

Pr. protopop Vasile Butean a prezentat din experienţa sa posibile strategii pentru dezvoltarea asociativă la nivel parohial şi de protopopiat.

Pr. Paroh Costin Ioan  a propus diferite activităţi permanente pentru AGRU la MireÅŸu Mare, în timp ce laicii prezenÅ£i au avut propuneri pentru câteva activităţi importante în 2010-2011 ÅŸi calendarul de implementare AGRU local.

Evenimentul a avut loc în contextul Zilele Acţiunii Catolice 17-24 Octombrie din acest an care au ca motto: „Unul este învăţătorul vostru, iar voi toţi sunteţi fraţi” (Mt 23,8).

E un moment de bucurie  ÅŸi  spiritualitate. ÃŽi mulÅ£umim lui Dumnezeu pentru darul pe care ni la făcut în această minunată zi!

www.chioarulgrecocatolic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *