Deschiderea Zilelor Acţiunii Catolice la Lugoj

Duminică, 17 octombrie 2010 a avut loc deschiderea “Zilelor Acţiunii Catolice” la Lugoj, cu Sfânta Liturghie de la ora 10.30. La începutul Sfintei Liturghii, Mons. Vicar General Angelo-Narcis Pop a făcut o prezentare scurtă a evenimentului ce se va derula în această săptămână. Reprezentanţii acestor patru asociaţii au pornit în procesiune în biserică cu steagurile şi însemnele proprii aşezându-le în locuri vizibile unde vor rămâne în catedrală până la încheierea Zilelor Acţiunii Catolice, duminica viitoare 24 octombrie.

În Cuvântul de Învăţătură, Mons. Angelo după ce a vorbit pe marginea Evangheliei Zilei, a prezentat în continuare câteva idei despre rolul apostolatului laic si al asociaţiilor care participă şi se implică în viaţa Bisericii. A prezentat apoi toate cele patru grupuri şi asociaţii care se implică la Lugoj în desfăşurarea “Zilelor Acţiunii Catolice": ASTRU, AGRU, Reuniunea Mariană şi Ordinul Terţiar Bazilian. Ne putem da seama foarte ușor – a încheiat Mons. Angelo – că prin aceste asociaţii laice nu facem altceva decât sa devenim fiecare dintre noi "un ogor" cât mai fertil şi un "semănător" cât mai răbdător al Cuvântului lui Dumnezeu”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii s-au făcut fotografii de grup. Programul asociaţiilor laice pentru săptămâna Zilelor Acţiunii Catolice la Lugoj se află publicat aici.

În dupămasa aceleiaşi zile programul a continuat de la orele 15.30 cu o întâlnire propusă de Terţiarii Bazilieni la casa memorială Ep. Ioan Ploscaru. Meditaţia din cadrul întâlnirii a fost prezentată de Pr. Vasile Borda de la Timișoara. Mai multe detalii despre acest moment puteţi citi pe site-ul TGCL.cnet.ro aici

La orele 16.00 a avut loc deschiderea “Zilelor Acţiunii Catolice” la parohia “Sf. Ioana Antida” – Lugoj III din Cartierul “Mondial-Lugoj”. Tinerii ASTRU de la Catedrală au propus credincioșilor acestei parohii vizionarea unui film documentar despre episcopii greco-catolici martiri. A urmat Sfânta Liturghie, celebrată de Mons. Vicar General Angelo-Narcis Pop (cel care se ocupă de această parohie). Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de tinerii ASTRU împreună cu credincioşii parohiei.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii de la eveniment se găsesc AICI.

Fotografii de la Meditaţia Mariană propusă de Terţiarii Bazilieni.
Fotografii de la Deschiderea Zilelor Acţiunii Catolice în parohia Lugoj III.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *