Ziua Bolnavului şi apariţia Fecioarei Maria de la Lourdes celebrate la Şomcuta Mare

Joi, 11 februarie 2010, în Parohia greco-catolică cu hramul “Înălţarea Domnului” din Şomcuta Mare – Protopopiatul Chioar, la iniţiativa Reuniunii Mariane şi AGRU s-a celebrat Ziua Bolnavului şi apariţia Fecioarei Maria de la Lourdes din 11 februarie 1858.

Programul Reuniunii Mariane “Regina Cerului”, având ca motto “Cu dragă inimă cerem mereu Maică primeÅŸte-ne sub scutul tău”, a început la ora 17,00. 

PreÅŸedinta Reuniunii Doamna profesoară Maria Buteanu  a fost animatoarea acestei ore , avându-i alături pe grupul de copii ÅŸi tineri ai Parohiei. Tema care a deschis manifestarea a fost o evocare a locului ÅŸi a miracolului de la Lourdes, PreÅŸedinta reuniunii spunând: “ Lourdul este opera lui Dumnezeu făcută pentru ajutorul ÅŸi mângâierea oamenilor, este de atunci un loc de pelerinaj ÅŸi de miracole, căci Sfânta Fecioară a făcut să ţâşnească din stâncă un izvor tămăduitor. Grota este imitată în multe ţări, prin bunăvoinÅ£a unor suflete creÅŸtine ea a ajuns ÅŸi la noi în această biserică. Să ne unim rugăciunile cu cei ce se roagă la Lourdes, acolo unde se ridică la cer suspine, ÅŸi coboară înapoi minuni”. A urmat încredinÅ£area copiilor, “cei mai frumoÅŸi trandafiri ai bisericii noastre”, aÅŸa încât pe o ghirlandă de flori de la picioarele Mariei au fost puse numele copiilor prezenÅ£i. S-a continuat cu Rozariul de bucurie, rugăciune către Sfânta Fecioară de Lourdes pentru bolnavi. Cântecul “Fecioara la munte” a răsunat mlădios în întreaga biserică. ÃŽmpreună cu ei au realizat una din cele mai frumoase ore a după-amiezi din luna februarie, în preajma frumoasei statui a Preacuratei din grota de la intrarea în Biserică.

Membrii AGRU împreună cu preotul paroh, au fost alături de cei suferinzi la Centrul de Sănătate din localitate, oferind dulciuri şi cartea de rugăciuni cu Novena de la Lourdes celor 30 de bolnavi aflaţi în acea zi internaţi. Cuvintele de încurajare şi rugăciune au suplinit într-o mică măsură starea lor. Mulţumind pe această cale Doamnei Manager Dr. Damian Ildiko, care a avut amabilitatea de a ne primii în această zi de suflet.

Cu acest prilej de la ora 18,00 a fost celebrată Sfânta Liturghie de Parohul Bisericii Vasile Butean împreună cu credincioşi prezenţi. În cadrul Sfintei Liturghii a fost prezentat Mesajului Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru cea de-a XVIII-a Zi Mondială a Bolnavului, care, în Anul Preoţiei, şi-a îndreptat gândul “în mod deosebit spre voi, iubiţi preoţi, slujitorii celor bolnavi, semn şi instrument al compasiunii lui Cristos, care trebuie să ajungă la orice om marcat de suferinţă. Vă invit, iubiţi preoţi, să nu încetaţi să le daţi îngrijire şi alinare. În sfârşit, mă adresez vouă, iubiţi bolnavi, şi vă cer să vă rugaţi şi să oferiţi suferinţele voastre pentru preoţi, ca să se poată menţine fideli faţă de vocaţia lor şi slujirea lor să fie bogată în roade spirituale, în folosul întregii Biserici”.

La sfârşitul serii s-au împărţit iconiţe cu Fecioara de Lourdes.

Mulţumim Bunului Dumnezeu şi Preacuratei Fecioare Maria.

imagine

imagine