ReînfiinÅ£area Reuniunii Mariane la Deva

Ziua de 22 martie 2009 a fost a fost deosebită pentru parohia „Imaculata”: s-a reînființat Reuniunea Mariană. Sărbătoarea a început de dimineaţă cu Sfânta Liturghie de la ora 10.00 cu venerarea Sfintei şi de Viaţă Făcătoarei Cruci (fiind Duminica a treia din Post: a Sfintei Cruci), şi a culminat cu Sfânta Liturghie Arhierească de la ora 17.00 pontificată de Preasfinţia Sa Alexandru Episcop de Lugoj împreună cu un sobor de preoţi din protopopiatul Devei şi al Orăştiei.

La această solemnitate au participat numeroşi credincioşi din parohie şi nu numai, pentru că a fi împreună

Maria, au dorit să fie şi cei care au fost primiţi înainte de 1948. Astfel o doamnă din parohia Simeria a dorit ca să fie reprimită din nou în reuniune, cu toate că a rămas fidelă făgăduinţei făcute înainte de 1948.

La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a oficiat primirea solemnă în reuniune: s-au înmânat diplome şi medalii miraculoase pentru cei care au intrat să facă parte dintre fiii credincioşi ai Mariei; s-au făcut făgăduinţe înaintea Episcopului şi preotului paroh Sabo Ioan Sorin – îndrumătorul spiritual al reuniunii.

Prin aceasta şi noi, cei din Deva, am intrat printre aceea care sunt fiii fideli ai Mariei. Prin reînfiinţarea reuniunii sperăm şi noi că vom primi de la Maria daruri şi haruri pentru a ne fi mai uşor atunci când ne vom prezenta la dreapta judecată înaintea Fiului său Unul-Născut, Isus Cristos.

A fi marianişti nu înseamnă a fi privilegiaţi înaintea oamenilor, a fi marianist înseamnă a te jertfi zi de zi pentru cel din jurul tău, să ai grijă de tine, dar, şi de alţii, să te preocupi de viaţa, nu numai materială, ci şi spirituală a celui din jurul tău. Trebuie să te cultivi din punct de vedere spiritual prin meditaţii, rugăciuni, prin devoţiuni, prin participarea la Sfânta Liturghie, prin împărtăşirea cât mai deasă, pentru a primi haruri şi de la Cristos Împăratul cel fără de moarte şi la sfârşit: Viaţa Veşnică.

Pr. Sabo Ioan Sorin
Paroh “Imaculata” Deva

Mai multe fotografii de la acest eveniment se găsesc AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *