Continuă reuniunile de la Polonă

Vineri 7 noiembrie 2008 a avut loc în parohia greco-catolică “Sf.Vasile cel Mare” din strada Polonă nr. 5o prima reuniune având ca temă “Neîncetat vă rugaţi – vitalitatea rugăciunii sau gustul vieţii în Cristos” organizată la iniţiativa PS Mihai, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia şi Făgăraş cu sediul la Bucureşti. Seria de reuniuni va continua cu alte şapte întâlniri în fiecare primă seară de vineri din lunile următoare.

Reuniunea a început la orele 18 cu prezentarea temei de către PS Episcop Mihai, urmată de o priveghere în biserică şi apoi de discuţii în camerele de la etajul I al Casei parohiale. Tăcere în cursul meditaţiei din biserică a fost atât de profundă, încât fiecare participant a “auzit” şi a simţit liniştea celestă. Recitarea în comun a Psalmului 26 şi a cântării tradiţionale “Lumină lină” a marcat profund pe fiecare participant.

La reuniune au participat enoriaşi din toate parohiile greco-catolice din Bucureşti, impresionând numărul mare de tineri dornici să descopere tainele şi utilitatea rugăciunii bine făcute.

În cuvântul său PS Episcop Mihai a arătat că noi creştinii aparţinem bisericii lui Dumnezeu, întemeiată de Isus Cristos, iar taina rugăciunii este taina pe care trebuie să o folosim aici, pe pământ pentru a realiza „întâlnirea cu Dumnezeu”. În timpul rugăciunii nu trebuie să ne gândim niciodată că Dumnezeu „absentează” de la această întâlnire, deoarece Dumnezeu este prezent pretudindeni, cu fiecare şi în tot locul.

Rugăciunea este un raport liber cu Dumnezeu şi fără de obligaţii din partea Sa, care este Domnul şi Stăpânul nostru atotputernic. Recunoaşterea condiţiei noastre de copii ai lui Dumnezeu şi renunţarea la orgoliul personal sunt condiţii pentru o rugăciune autentică. Rugăciunea este o întâlnire faţă în faţă cu Creatorul căruia îi cerem ajutorul spre mântuire cu sinceritate, iar în faţa Lui trebuie să ne prezentăm aşa cum suntem. Calitatea întâlnirii cu Dumnezeu porneşte de la disponibiltatea noastră de a recunoaşte adevărul că El ne-a dat totul, începând cu propria viaţa.

Expunerea PS Episcop Mihai a fost ilustrată cu citate din Evanghelie precum şi cu citate din lecturile sale din autori cu bogată experienţă de viaţă şi teologică, constituindu-se pentru întreg auditoriul într-o lectie de înaltă ţinută.

N.B. A doua zi şi în acelaş loc, enoriaşii greco-catolici din Bucureşti din s-au reîntâlnit cu PS Episcop Mihai, s-au rugat împreună şi i-au urat şi cântat “La Mulţi Ani” cu ocazia zilei sale onomastice.

InfoAGRU BucureÅŸti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *