Reuniune a Consiliului Director AGRU naţional

Vineri, 9 noiembrie, a avut loc la Cluj la sediul Episcopiei greco-catolice o reuniune a Comitetului Director AGRU naţional. Au participat majoritatea membrilor Comitetul precum şi Asistenţii spirituali eparhiali pentru Cluj-Gherla, Lugoj şi Maramureş. Au lipsit motivat reprezentanţii AGRU Oradea.

Lucrările au început cu o analiză a reorganizării AGRU în diferitele Eparhii ÅŸi în Vicariatul de BucureÅŸti. S-a reliefat contribuÅ£ia AGRU la “Zilele AcÅ£iunii Catolice din România”, în perioada 14-21 octombrie, în diferite zone din Transilvania, Banat ÅŸi în BucureÅŸti. Å¢inând cont de importanÅ£a reorganizării AsociaÅ£iei la nivel eparhial ÅŸi parohial s-a decis ca fiecare
Comitet eparhial să înceapă vizitarea parohiilor pentru a lua contact cu parohii şi credincioşii. În acest sens AGRU va pregăti o broşură ce va fi difuzată în parohii. Începând cu 2008 s-a decis să se continue tradiţia Universităţii de Vară dar să existe şi Simpozioane şi Seminarii organizate în diferite părţi ale ţării de asociaţiile AGRU eparhiale şi parohiale. Tot din 2008 vor fi şase momente de Exerciţii spirituale organizate fiecare în altă zonă a ţării şi în altă perioadă, evident continuând şi Misiunile populare.

O urgenţă a activităţii AGRU o reprezintă formarea de cateheţi şi formatori pentru adulţi, scop pentru care AGRU va participa la iniţiativele ACRO de pregătire a formatorilor. Necesitatea catehezei permanente şi sistematice în parohii şi implicarea tot mai mare a laicilor în sprijinirea clerului şi a persoanelor consacrate în acest sens reprezintă o altă prioritate. Se încearcă găsirea de soluţii pentru a relua publicarea Buletinului AGRU în mod periodic. Site-ul Asociaţiei, AGRU.ro, deja funcţionează şi are contribuţii din toată ţara.

Comitetul Director a participat desigur la Seminarul “Greco-catolicism ÅŸi modernitate” desfăşurat în zilele de 9-10 noiembrie tot la Cluj. Următoarea ÃŽntâlnire a Comitetului Director naÅ£ional al AGRU va avea loc la Baia Mare, în perioada 18-19 ianuarie 2008.

Pr. drd. Coriolan C. MureÅŸan
Asistent spiritual AGRU naţional

Prof. dr. Alin Tat
Preşedinte AGRU naţional

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *