Întâlnire a Reuniunii Mariane la Åžimleu

Duminică, 4 noiembrie 2007, a avut loc întâlnirea lunară a “armatei Maicii Domnului” de la Şimleu în prezenţa părintelui Vicar Foraneu şi Protopop al Silvaniei, Gheorghe Ţurcaş şi a părintelui Nicolae Bodea de curând sosit în parohie, căruia Reuniunea i-a urat un bun-venit .

Început cu meditarea unui text din Sfânta Scriptură, programul a continuat cu o scurtă prelegere a doamnei profesoare Florica Pop, Preşedinta Reuniunii Mariane, despre rolul laicilor în Biserică şi despre cel al preotului în cadrul mişcărilor şi grupărilor dintr-o parohie. Au urmat apoi discuţii deosebit de antrenante referitoare la unele activităţi de perspectivă, la implicarea tinerilor şi la alte aspecte de actualitate din parohie sau din biserică şi societate în general, precum problema avorturilor în România.

Însufleţită de un puternic zel spiritual, organizaţia de la Şimleu numără în prezent în jur de 60 de membri, bucurându-se de primirea solemnă a unor noi familiari aproape la fiecare sărbătoare mariană importantă. Pe durata a circa două ore am înţeles încă o dată că Sfânta Fecioară alege preponderent mamele care indiferent de vârstă sunt capabile de sacrificii şi osteneală, de dăruire în slujba unor finalităţi realizabile în timp îndelungat, de răspunsuri pozitive, prompte şi spontane. Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă creştină.

Florica Bodea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *